Utfordreren slo mesteren i treningskamp

Tekst og Foto: Tore Sæther

Kolstads første treningskamp i sesongoppkjøringen – mot Elverum, endte med seier 29-28.

For de mellom 150 og 200 på tribunen i Tynsethallen fikk oppleve en kamp med masse energi, masse tenning, masse temperament og ganske så mye godt spill – både kollektivt og individuelt.

Elverum kom fra treningskamp mot nyopprykkede Fjellhammer – Kolstads første seriemotstander – og løp inn til en knusende 36-16-sier. I Tynsethallen i kveld var motstanden av en helt annen karakter. Elverum var i ledelsen de fem første minuttene og fire minutter litt etter midtveis i andreomgangen. Kolstad-guttene lyste av energi:

– Første og fremst var det j…. artig å spille kamp igjen. Vi fløt på kampglede, og vi hadde bestemt oss for at dette skulle bli en kamp med full tenning, sa lagkaptein Håkon Følstad. På grunn av en overtråkkskade på Gabriel Setterblom på gårsdagens trening, ble det nesten hele kampen på banen for kapteinen.

Hva syntes så trenerne om det som ble prestert. Stian Gomo først:

– I forsvar synes jeg vi tidvis var veldig bra. I perioder litt naivt, kanskje. Kærgaard og Mølgaard var solide, Lyse imponerte meg virkelig, og Lars sto veldig bra bak et godt forsvar.

Børge Lund: – Det svinger for mye hos oss. Vi har altså byttet veldig mange spillere, og med ny trener. Det ikke sagt som en unnskyldning, men alt det nye får som konsekvens ujevne prestasjoner. Men det er så mange kvaliteter i dette mannskap.

Og noen andre poeng som jeg noterte meg:

* Rasmus Mølgaard kommer til å bli en meget viktig brikke i Kolstad-spille – i begge ender av banen.
* Martin Kærgaard var svært positiv, ikke minst offensivt.
* Morsomt å se unggutten Eskil Dahl Reitan komme inn og knalle ballen i mål to ganger.
* Rutinerte Rasmus Carlsen og Håkon Følstad drev angrepsspillet godt.

* Ronald Putans blir så viktig som han er tiltenkt å være, ikke minst defensivt.
* Bakerst sto Lars Eggen Rismark meget stødig med rundt 15 redninger, noen av dem av det spektakulære slaget – ikke minst da han i undertall kom spurtende inn fra benken og så vidt reddet ett «langskudd» på vei mot tomt bur.
* Og så Simen Lyse, da. Forventningene er store. Han kommer til å innfri! I kveld leverte han noen detaljer både som assistent og som eksekutør som få gjør han etter.

I sum: lovende første 60 minutter i sesongoppkjøringen!

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

FAKTA

Kolstad – Elverum. 29-28 (17-15)
Tynsethallen – 5. august

Treningskamp

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome, Henning Limstrand, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg  2, Rasmus Carlsen 3, , Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 2, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad, Simen Lyse 10, Ronald Putans 3(2), Rasmus Mølgaard 2.
Toppscorer ELVERUM: Alexander Blonz 8(1)
Utvisninger; Kolstad:  6 x 2 min. –  Elverum: 2 x 2 min.

FLERE TRENINGSKAMPER
Kolstad har avtalt ytterligere tre treningskamper før seriestarten 30. august (borte mot Fjellhammer). De tre kampene er:

Mot Vikhammer fredag 14. og onsdag 19. Mot Fyllingen tirsdag 25. Alle kampene spilles i Kolstad Arena.