Ute resten av året

Av: E. Fossnes/NTH

Landslagskaptein Bjarte Myrhol har gjennomført en skulderoperasjon og er mest sannsynlig satt ut av spill resten av året.

Det er Myrhol`s danske klubb Skjern som har delt den nedslående nyheten på sin hjemmeside.

Etter en treningskamp mot Skandeborg, har den meriterte linjespilleren kjent på smerter i skulderen. Innsprøytinger og annen behandling har ikke hatt noen effekt. Den siste utveien ble operasjon.

Nå må Myrhol belage seg på 12 uker på sidelinjen.

Klubblegen til Skjern, Steen Kalms, uttalte følgende til klubbens hjemmeside: -Skulderskaden har siden treningskampen mot Skandeborg blitt forverret, og Bjarte har ikke vært i stand til å kaste ordentlig. Da MR-undersøkelsen ikke ga presist svar, valgte vi derfor å operere.

38-åringen med 271 landskamper for Norge, var naturligvis langt nede etter beskjeden.

-Det går jo ikke helt supert. Så nå prøver jeg egentlig bare på å komme ovenpå igjen, og ikke bruke noe særlig tid på å tenke så mye på fremtid og håndball og sånt, fortalte Myrhol til VG.

Derfor gikk det lang tid

Danske Skjern har merket fraværet av sin stjernespiller. Den seiersvante gjengen har hatt en svak åpning på sesongen, og ligger foreløpig på en niende plass i Dansk liga.

Til tross for at skaden til Myrhol oppsto en stund før seriestart, tok det tid før mannen med 721 landslagsmål ble operert.

Riften Myrhol pådro seg i skulderen dukket ikke opp på MR-skanningen, og derfor prøvde danskene med andre metoder for å få linjespilleren frisk. Etter en stund konkluderte de med at eneste løsningen var operasjon.

TØFFING: Bjarte Myrhol i aksjon i Champions League. FOTO: Skjern Håndbold

Uheldig

Det er ingen tvil om at Bjarte Myrhol er en mann som har hatt mye motgang gjennom sin karriere. På håndballbanen har han blitt regnet som en av verdens beste linjespillere de siste årene.

At nordmannen fortsatt holder det nivået, er svært bemerkelsesverdig. I 2011 fikk han påvist testikkelkreft, men gjorde comeback samme år. Han måtte stå over EM i januar på grunn av hull i tarmen.

Nå er det en skulder som setter Myrhol ut av spill frem til desember. Selv om linjespilleren er blitt en voksen mann, er ikke dette det siste vi ser av den tidligere Vestli-spilleren.