Unguttene fra Jæren skrev historie torsdag kveld – Norsk Topphåndball

Unguttene fra Jæren skrev historie torsdag kveld

Nærbø – ØIF Arendal 30-25 (12-10)

Nærbø begynte friskt og fikk straffe og mål allerede før det var gått to minutter. ØIF Arendal svarte umiddelbart på tiltale og utlignet til 1-1. Et tøft forsvarsspill fra ØIF sin side gav Nærbø straffe nummer to og mål nummer to. Det i en kamp som begynte med fem mål på fem minutter, deretter fire minutter uten mål og så fulgte lagene opp med seks mål på omtrent tre minutter. Begge lag spilte stort sett med offensivt 5-1 forsvar.

ØIF Arendal spådde et tett oppgjør, og de første 20 minuttene av kampen var nettopp det, tett og jevn. Hjemmelaget ledet på det tidspunktet 8-7, hadde et ørlite overtak og en veldig god Vegard Bakken Øien i mål.

Med drøye fem minutter til pause og 11-9 ledelse til Nærbø la ØIF Arendal time-out kortet. Godt forsvarsspill og gode målvakter på begge lag gjorde at da lagene gikk i garderoben stod det «bare» 12-10 til Nærbø.

I overkant av to minutter brukte ØIF Arendal på å utligne til 12-12. Gjestene fortsatte med 5-1 forsvaret sitt og det var til tider tøffe tak utpå der, men ungguttene til Nærbø fant åpninger og kom målet foran igjen. Men gjestene utlignet like ofte. Etter seks minutter, og på stillingen 14-14 reddet Vegard Bakken Øien nok en straffe, og hindret med det ØIF Arendal å gå opp i ledelsen. Noe som i tilfelle ville være for før første gang i kampen.

Da Nærbø la på til 19-16 etter knappe 12 minutter prøvde ØIF Arendal seg med 7-6 spill i angrep. Men Vegard Bakken Øien fortsatte å redde 100% sjansene til gjestene. Ikke alle vel å merke, for ØIF Arendal reduserte til 19-17 på en kontring minutter senere.

14 minutter gjenstod, Nærbø ledet 21-18 og Marinko Kurtovic la på nytt time-out kortet. Time-outen «resulterte» i ny redusering og en to-minutter til Nærbø.

Den store forskjellen på lagene denne kvelden het Vegard Bakken Øien, hjemmelaget ledet 24-20 da han reddet straffe nr tre med gode åtte minutter igjen av kampen. En redusering senere tok Nærbø time-out med 6 ½ minutt igjen til full tid. Kristijan Jurisic begynte å ta skuddene til Nærbø-guttene, men en pasningsfeil i ØIF angrepet gav Nærbø en kontring og hjemmelaget gikk på nytt opp til fire måls ledelse. Selv med to frimerker kom Nærbø sine spillere seg både forbi og gjennom og la på til 26-21. Tekniske feil straffer seg, denne gang var det Nærbø som feilet og ØIF Arendal som kontret inn redusering til 26-23 med knappe tre minutter igjen. Med en straffescoring og økning til 27-23 steg stemningen i Nye Loen. Og enda mer da ØIF Arendal bommet ved neste anledning. Da kampen ble blåst av var Nærbø blitt historiske, de er i cup-finalen etter å ha slått ØIF Arendal 30-25.

Hvem de møter av Elverum eller Drammen kommer vi tilbake til – den kampen er utsatt pga karantene.