Ulvene vant tett kamp mot Haslum på Remmen! – Norsk Topphåndball

Ulvene vant tett kamp mot Haslum på Remmen!

Halden gikk som vanlig offensivt til verks og tok raskt initiativet i kampen. Morten stengte rett og slett målet og Ulvene dro kjapt ifra. Så ble det litt rot og tekniske feil og Haslum tettet igjen 3-målsluka greit. Og litt sånn ujevnt fortsatte det i grunnen mer eller mindre hele kampen.

Halden gikk fra 7-4 ledelse etter 11 min til å ligge under 12-15 etter 22 min. Hadde ikke Morten reddet 13 av 29 skudd denne omgangen, blant annet en drøss 100 %-sjanser, så hadde Haslum kjørt Ulvene av lasset tidlig i kampen. Heldigvis våknet Ulvene tidsnok, spilte strålende og gikk fra 12-15 til ledelse 19-16 til pause. Alt funka!

Det skulle ikke bli noe dårligere i andre omgang. Halden fosset fram, spilte skjorta av Haslum og ledet 26-19 etter 10 minutter. Stemningen på banen og på tribunene var rimelig god og Ulvene spilte som et skikkelig vinnerlag,

Så gikk det meste i svart…

Tekniske feil og skuddbom ga gjestene flere ballkontroller og muligheter. Haldenforsvaret bommet mer på taklingene og Haslum krøp innpå. Etter 20 minutter var det uavgjort 28-28. Skulle historien gjenta seg for n’te gang? Det ble kjempet durabelig fra begge lag de sisteminuttene med Ulvene 1-2 mål foran. Morten hadde viktige redninger, Hannes scoret 29-28-målet, Toke scoret 3 på rad og Halden ledet 32-30. Men enda var det 2 ½ minutt igjen og ingen var trygge med tanke på alle de sure tapene i sluttsekundene denne sesongen.  Haslum scoret med 1 ½ minutt igjen, men Ulvene spilte fornuftig og takket være en 2 minutter til Haslum kunne de holde ballen i gang lenge… Jan Thomas tok  timeout på 29.19, med beskjed om at ballen skulle holdes i laget nesten helt til dommerne blåste av kampen . Og sånn ble det. Mads dro seg gjennom og scoret 33-31- målet med 4 sekunder igjen av kampen.

Sjelden har vi vel sett et mer superlettet lag etter en vel fortjent seier. Endelig lyktes detJ

I dag var det mange gode avslutninger i Ulveflokken. 13 bom på 46 skudd er meget bra! 10 tekniske feil er litt i overkant. Morten holdt Ulvene inne i kampen i første omgang da Haslum slapp altfor lett til på kontra og strek. Han fikk heldigvis mer hjelp av forsvaret i andre omgang. Et forsvar som til tiden var «all-over» og hadde full kontroll på alle motstanderne som nærmet seg 9-meteren. Årsbeste på alle plasser med et ekstra pluss til Hannes og August.

Kasper Lien scoret på alt i første omgang. Kontra, kantskudd og frosker ble kontant satt i mål før det buttet ørlite grann i 2 omgang. Han stoppet på 8 mål og fikk flere assist av kollega Casper Ebbesen, bl.a. flyver fra kant til kant. Toke var supersikker på straffe og veldig god og avgjørende da kampen skulle avgjøres. Han ble toppscorer sammen med Kasper med 8 mål. Hannes spilte som vanlig bunnsolid begge veier. Han scoret 7 mål på 8 forsøk og skaffet laget flere 7-metere. I tillegg sto han knallgodt i forsvar. En 2-veisspiller som står på banen stort sett i 60 minutter hver kamp! Det er høyst usikkert om Halden har hatt en bedre strek. Truls viser igjen at han er en god forsvarsspiller og har de siste kampene gått mer rett på mål og har bedre avstand til forsvaret når han skyter. I dag betydde det 4 mål på 4 skudd og at forsvaret må ta ham mer på alvor. Det gir bedre plass til de andre Ulvene.

Topp 3

1.     Morten

2.     Hannes

3.     Toke, Truls og Kasper

Grattis med bra kamp, Hannes. Hva er du mest fornøyd med i dag for egen del og for lagets del (bortsett fra 2 poeng:))

«Tack så mycket, så jävla skönt att det äntligen gick vår väg! Jag är fornöyd över att backarna gjorde grymt jobb och spelade in till mig mycket. Väldigt skönt att det samarbetet blir bedre og bedre. Sen vad gäller laget är jag oerhört fornöyd över att vi trots en sämre period i andra där vi tappar ledningen, som vi så många ggr tidigare har gjort, lyckas kämpa oss tillbaka. Bryta den negativa trenden som vi haft i så många kamper nå och avgör kampen. Otroligt skönt!«

Der satt den, Morten! Moro å slå Haslum:) Jevn kamp med periodevis usikkerhet. Hva var annerledes denne gangen?

«Mange som melder seg på og spiller veldig bra!:) Hannes, Kasper,Toke osv. Veldig gøy å se«

Grei stemning eller Truls? Hva er du mest fornøyd med idag?

«Veldig god stemning! Mest fornøyd med 2 poeng selvfølgelig, det var viktig for oss. Viser også at vi kan bikke tette kamper i vår favør, så får vi håpe på at trenden fortsette«

Heia Halden – dette var fortjent, Jan Thomas! Var det nervøst når vi kollapset litt fra 40. til 50. minutt? Hva var spilleplanen siste10?

«Takk for det, veldig deilig seier og fortjent syns jeg. Fører hele kampen og er 7 mål foran på 26-19. Så kommer en passiv periode så står det plutselig 28-28 tror jeg… siste 10 var planen og fortsette med krysningsspillet som vi hadde lykkes godt med, og tørre og gå på mål. Heldigvis drar vi det i land på slutten og det betyr mye for gutta å endelig stå igjen med seieren«

Av: Odd Petter Nilsen