Ulvene tryna på oppløpet! Ute av cupen! – Norsk Topphåndball

Ulvene tryna på oppløpet! Ute av cupen!

Halden spilte skjorta av gjestene fra Jæren og så ut som et vinnerlag i 50 minutter. Så gikk lyset…

Etter litt nølende første 10 min. tok Ulvene over kampen. Anført av en fantastisk Jonas i målet kjørte de over Nærbø i alle spillets faser. I angrep bidro alle i målprotokollen med Hannes (4), Kasper og Toke (3 hver), Trym og Mads (2 hver) som de mest treffsikre. Forsvaret sto ganske bra, men hovedårsaken til at Halden var overlegne og at Nærbø kun fikk 11 mål i omgangen var Jonas Stenersen. Han tok 11 av 22 skudd! Mange av dem 100 % sjanser på kontringer. En ny keeperhelt som i tillegg til en redningsprosent på 50, også utstråler energi, fightervilje og glede. Det er gull for et lag og gir masse inspirasjon og selvtillit. Halden ledet utrolige 17-11 til pause.

Før minuttet var over i 2. omgang ledet Ulvene 18-11 og hadde stø kurs. På 19-13 ble August utvist og Jærbuene krøp raskt innpå med et par mål. Nærbø hadde for øvrig meget godt overtallsspill hele kampen. Hjemmelaget lot seg ikke affisere og holdt enkelt en 4-5 måls ledelse helt til det sto igjen drøye 9 minutter av kampen. Da fikk Trym direkte rødt kort og kampen endret karakter.

Nærbø kjørte offensivt forsvar. Halden ble stressa og tok dårlige valg i angrep. Det kollektivt rolig oppbyggende spillet der man lar tiden gå og venter så lenge som mulig før avslutning så publikum ikke noe til. Som de siste kampene ble det høye skuldre og tidlige avslutninger på middels sjanser. I tillegg var det rett og slett dårlig skyting når man endelig kom gjennom forsvaret. Nærbø tok igjen Halden etter 58 minutter på stillingen 31-31, men klarte ikke å passere Ulvene takket være en spektakulær benparade av Jonas i sluttsekundene.

Dermed var det klart for 2×5 minutters ekstraomganger.

Spørsmålet var om det var mulig å reise kjerringa eller om Halden hadde gitt alt de hadde.

Det så ut som det siste alternativet. – Nærbø scoret enkelt 3 mål på 2 minutter.  Ulvene kjørte med 7 mann i angrep, men mislyktes helt. Eventuelle planer i overtallsspill ble ikke fulgt og gjestene ble forært ballen gang på gang og scoret i tom kasse. 2. e.o. startet med 2 måls ledelse til gjestene og Halden kom helt opp i ryggen en siste gang (36-37) før Nærbø fikk den endelige kontrollen på kampen og vant med 3 mål.

Igjen ser vi at Haldenmannskapet er på høyde med motstanderne og vel så det. Det er ingenting å si på ferdighetene. Nå ligger mentale greier i veien for poengene. Det er lett å få flashbacks til lignende situasjoner der seire glir ut av hendene, når motstanderen gir alt og kryper innpå i kampavslutningene. MEN – dette vil ordne seg. Det er mange kamper igjen og masse poeng å hente.

I dag var Jonas banens klart beste. Han kamuflerte nok en del rufsete forsvarsspill i første omgang, for Nærbø kom til mange gode sjanser. Kampen var nok egentlig mye jevnere enn pauseresultatet skulle tilsi. I andre omgang tok Jonas også en del skudd, men Nærbø scoret altså 21 mål i den omgangen!!! Her var det ikke mye forsvarsspill!

Kasper Lien ble toppscorer med 10 (av 13) og er sikkerheten selv. Hannes er god i forsvar og sikker i avslutningen – det ble 7 mål (8), Toke scorer 6 (13), har fine assist men brenner en del skudd, Det samme gjør Mads (4 av 11), som ofte kommer fint forbi på utsiden av to’er, men setter ballen i armene på keeper gang på gang. Trym var solid i angrep og forsvar (men må slutte å bli så mye utvist) og med ham på banen hadde det sannsynligvis blitt seier. August er mer og mer en tydelig forsvarssjef og putter i tillegg 3 mål. Vingene har blitt mindre brukt i etablert spill de siste kampene i forhold til i serieinnledningen. Det er det ingen grunn til. De er treffsikre og gode.

Surt å tape når det ligger så til de grader til rette for seier, men gjort er gjort. Dette er til å lære av.

Like greit å slå Nærbø i serien i stedet. De kommer til Remmenhallen 14.10. Da skal det smake godt med 2 poeng!

Topp tre

1.     Jonas

2.     Kasper

3.     Hannes og August

Sure greier, Jan Thomas. Skjønner at Tryms røde er tungt og påvirker negativt, men det gikk jo bra lenge likevel. Hva skjedde med forsvaret i 2. omgang (21 baklengs) og 7 mot 6 i ekstraomgangene, der vi tapte det hele?

-Ja, klart vi merker at Trym blir borte, men tror vi er 6 mål foran med 6 minutter igjen og da skal vi ikke spille uavgjort… syns vi blir feige og spiller meget urutinert i forhold til klokka. Tar for raske og for dårlige muligheter fremover som gjør at ledelsen forsvinner. Det samme gjelder i 7 mot 6 fremover hvor vi ikke venter på den gode muligheten. Taper på hodet i dag, vi må også lære å lede kamper… Moro med Jonas i dag!

Gratulerer med en superkamp, Jonas. Surt at dette røk. Det så bra ut lenge – hvorfor snudde det?

-Tusen takk! Det er de siste 10 hvor vi gjør for mye feil og blir straffa. Utvisninger og dårlige vurderinger framover gjør at Nærbø klarer å ta oss igjen, veldig kjipt når jeg synes vi er et bedre lag enn dem i dag.