Uavgjort mot Oppsal, men for Flint føltes det som et tap – Norsk Topphåndball

Uavgjort mot Oppsal, men for Flint føltes det som et tap

Flintspillerne kjempet heroisk i andre omgang i Oppsal Arena og snudde kampbildet fra å ligge under 18-14 til å lede 23-21. I bortelagets siste angrep skjøt Elise Johnsen Flint i føringen 26-25, da gjenstod 50 sekunder av kampen.  Oppsal greide å lure ballen i mål i siste sekund og det endte med poengdeling.

Som i fjor, hvor det også ble uavgjort.  Da ble resultatet 16-16.

I de første 30 minuttene var hjemmelaget i føringen gjennom hele omgangen.  På det meste var de fire mål foran og det var spesielt Oppsals toppscorer, danske Marianne Haugsted som Flint slet med å stoppe.

Men selv om Oppsal hadde initiativet, viste Flint flere fine tendenser og var fullt på høyde med sin motstander.  Flint hadde kontakt både på 5-4 og 8-7, men kom aldri ajour.

Vivi Storvang kom inn i buret cirka halvveis i omgangen og startet med å redde fra kant da Flint var i undertall.  Og dette var ikke det siste vi så av Vivi, som hadde totalt 11 redninger og ble kåret til Flints mest verdifulle spiller i kveld.

Starten på andre omgang var god fra bortelaget sin side.  Sofie Celius, som hadde fått tillit på venstreback i hele førsteomgang markerte seg med to scoringer og hjemmelaget ledet da 15-14.  Så fulgte en god Oppsalperiode og de gikk i føringen 18-14.

Da ba Zarko om time out og kampbildet endret seg.  Karoline Müller Lislien kom inn som et friskt pust og satte ballen i mål i sitt første angrep.  Og Flint fortsatte med godt angrepsspill og da omgangen var halvspilt fyrte Elise Johnsen av et froskeskudd og lagene var like langt på 19-19.

Sofie Celius. Foto: Christian Berg-Henry

En av styrkene i kveldens kamp fra Flint sin side var at de behersket undertallsperiodene veldig bra.  Eksempelvis scoret Andrea Varvin Fredriksen to ganger i undertall da Oppsal ledet 20-19 og førte Flint i føringen for første gang i kampen.  Ledermålet kom etter en Vivi-redning og så en langpasning til Andrea som ventet på motsatt 6 meter og satte ballen kontant i mål.

I de neste minuttene var gjennomgangsmelodien at Vivi Storvang reddet og at Flint føk i angrep og satte ballen i nota.  To scoringer på rad av Elise Johnsen ga 23-21 ledelse til Flint.

Så var vi inne i kampens siste fem minutter og på stillingen 24-25 bommer Flint og Oppsal benyttet muligheten til å komme ajour på 25-25.  Samtidig ble Sofie Celius utvist.  Men Flint holdt stand og slapp ikke inn mål i undertall.  Vivi reddet Oppsals beste mulighet da Nora Løken hoppet inn fra venstrekant.  Så fulgte et bomskudd og en teknisk feil i de neste angrepene for Flint, før Zarko ba om omgangens andre time out.

Elise Johnsen satset alt i et gjennombrudd mellom ener og toer og satte ballen heldigvis i mål!  Flint ledet 26-25, femti sekunder gjenstod av kampen og hvittrøyene jobbet godt bakover og ga ikke Oppsal mulighet til skudd.  Men så oppdaget Mille Porsmyr en liten luke i forsvarsmuren og greide å lure ballen inn og det var Oppsal som hadde de største jubelscenene da kampen ble blåst av et sekund etter at ballen gikk inn.

Forferdelig surt der og da for Flint.  Men som vanlig er det også uendelig mye positivt å ta med seg videre!

Det var sterkt av Flint å slå tilbake etter at Oppsal hadde hatt initiativet i 45 minutter.  Flintspillerne jobbet på som om stillingen var 0-0 og det betalte seg utover i andre omgang.  Det var svært gledelig å se at flere spillere meldte seg på angrep.

Karoline Müller Lislien er nevnt, hennes bidrag var viktig i den perioden hvor Flint kjempet seg opp på uavgjort.  Solide avslutninger av Andrea Varvin Fredriksen fra kant og hennes supre kontringer i samarbeid med Vivi Storvang.  Sofie Celius hadde fem scoringer og viser nå virkelig hva som bor i henne.  Elise Johnsen hadde flere supre froskeavslutninger som hun satte kontant i mål.  Skudd utenifra har vært savnet etter at Celina Vatne ble uaktuell for spill på grunn av skade.

Og så hadde Flint en veteran helt bakerst som reddet og reddet og ikke minst foret Andrea med befriende kontringsballer som ga bortelaget de enkle scoringene.

Flint tapte et poeng, men vant likevel tilbake viktig selvtillit etter forestillingen mot Romerike på onsdag.

Andrea Varvin Fredriksen var skuffet, men fattet etter kampen mot Oppsal, og gir her en oppsummering:

– Vi fikk et slag i ansiktet i den Romerike-kampen på onsdag, så alle var klare for å fighte i dag, sier Andrea.  – Vi ligger under store deler av kampen, men så klarer vi å snu det ut i andre omgang der.  Det synes jeg er sterkt av oss.  Men det er veldig surt, jeg føler vi har uflaks mot slutten der, hvis det går an å si det.

– Jeg synes Vivi hadde en kjempekamp og så er jeg imponert over Sofie og Johnsen, som stepper opp og gjør det bra.  Og så er jeg stolt av at vi gjør det så bra i sammen som lag.

– Uansett om vi ble dømt imot eller det ble gjort feil så klarte vi hele tiden å ha tro på at vi kunne dra det i land.  Og det er avgjørende for at vi får med oss det ene poenget.  Så det det er mye positivt vi kan ta med oss fra denne kampen, sier Flints venstrekant avslutningsvis.