Tysk motstand venter Storhamar; – dobbeltkamp til helgen!

Tekst: Erik Norum Martinsen/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

5. februar 2021

Førstkommende lørdag og søndag er det duket for dobbeltkamp i European League når Storhamar reiser til Tyskland for å spille to kamper mot tyske Thüringer HC. Tyskerne måtte gjennom to kvalifiseringsrunder for å komme seg til årets European League. I 2. kvalifiseringsrunde møtte de WAT Atzgersdorf fra Østerrike, hvor de til slutt vant med suverene 81-45 sammenlagt. I 3. kvalifiserinsrunde møtte de HSG Blomberg-Lippe også fra Tyskland, Hvor Thüringer vant 57-51 over to kamper.

Storhamar har åpnet årets European League gruppespill solid, med en meget godkjent kamp borte mot Baia Mare i første kamp, som til slutt endte med ett surt tap. I påfølgende kamp slo vi russiske Astrakhanockha hjemme i Boligpartner Arena med 33-28. Vi har gjennom de første to kampene vist at vi kan slå godt fra oss i Europa, og vi er for alvor med i kampen om avansement fra gruppespillet før kamp nummer 3 og 4 venter oss mot Tyske Thüringer til helgen.

Thüringer har foreløpig bare spilt en kamp i gruppespillet som de tapte mot det russiske laget Astrakhanockha, en kamp som endte med 29-22 seier i favør russerne. Men Thüringer har de siste sesongene levert solide resultat både i Europa og hjemme i Tyskland, så det blir ingen enkel kamp som venter oss.

Storhamar på sin side har ikke spilt en eneste kamp siden Astrakhanockha kampen, men vi ligger fortsatt på toppen i Rema 1000 ligaen med en kamp mer spilt enn serietoer Kristiansand Vipers to poeng bak oss.

Thüringer ligger for øyeblikket på 6. plass i tyske Bundesliga etter 17 kamper spilt, og står med 10 seire, 1 uavgjort og 6 tap.

Det Tyske laget Thüringer HC kvalifiserte seg til årets EHF European League etter resultatene fra 2018/19 sesongen da fjoråret ble kansellert grunnet Covid 19. Thüringer kom på 2. plass i hjemlig serie i Tyskland, samtidig som de vant den tyske cupen i 18/19 sesongen. De spilte også European League forrige sesong, da nådde de kvartfinalen. De tidligere sesongene har tyskerene vært faste inventarer i Champions League, hvor de kom seg helt til kvartfinalen i 2014/15 sesongen.

Thüringer har vært et av de aller beste lagene i Tyskland i nyere i historie, og siden 2011 står klubben med hele 7 seriegull. Klubben vant 6 strake seriegull fra 2010/11 til 2015/16.

Det blir to tøffe kamper mot ett godt tysk lag som møter oss til helgen, men vi har vist gjennom de to første kampene og gjennom solid form i Rema 1000 ligaen at vi kan hevde oss mot hvilket som helst lag i denne turneringen. Vi er absolutt kapable til å få med oss 4 poeng fra kampene i Tyskland.

– Vi er veldig glade for at vi endelig får lov til å spille kamper igjen. Disse to kampene er veldig viktige for oss, det er to nøkkelkamper som vi helst skal vinne for å ha en mulighet til å komme videre i e-cup. og dette er noe vi har tro på at vi klarer.

Stine Lidén

Kan også nevne at Thüringer har en solid målscorer i tsjekkiske Marketa Jerabkova som leder toppscorerlisten i Bundesliga suverent. Thüringer har også den norske keeperen Marie Skurtveit Davidsen i stallen.

Lørdag kl. 14.00 og søndag kl. 12.00 er det altså klart for nye kamper i Europa for Storhamar, og begge kampene kan sees direkte på Viaplay og V4.