Turboseier før semifinalen – Norsk Topphåndball

Turboseier før semifinalen

Norge startet i et forrykende tempo, og var fire mål foran nesten før kampen var i gang.

Ungarn scoret sitt første mål etter seks minutter, og etter nye to minutter så det ungarske trenerteamet seg nødt til å ta kampens første time out.
Etter 10 minutter var stillingen 2-7 til Norge, mens pauseresultatet var 9-17 i norsk favør. Ungarn hadde riktignok ballbesittelse snaut 70% av første omgang, men det var nå bare på grunn av Norges mange lynraske kontringer.

Andre omgang var bedre, sett med ungarske øyne, men de kom seg aldri nærmere Norge enn de åtte målene som skilte til pause.

Etter fem strake seire allerede før kveldens kamp, var Norge klare for semifinale uansett utfall av Ungarnkampen. 11-målsseier, og en strålende flyverkombinasjon mellom Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen i sluttsekundene, smaker selvfølgelig godt, og gir en ekstra «boost».

Det faktum at Danmark, som beseiret Russland med 7 mål, blir Norges semifinalemotstander gir nok også de norske jentene en kraftig boost, og det ligger an til et legendarisk, klassisk oppgjør.
Semifinalen spilles fredag 18. desember.
I den andre semifinalen møtes Frankrike og sensasjonslaget Kroatia. Kroatia har overrasket stort dette mesterskapet, og gikk til hovedrunden med full pott. Bare Norge har beseiret Kroatia hittil i mesterskapet. Kanskje vi får en reprise i finalen søndag 20. desember…?

Norges trener Thorir Hergeirsson var som vanlig snakkesalig i intervju med TV3 etter kampslutt:
Jeg er okei fornøyd med kampen. Vi gjorde en god første omgang, men periodevis i andre omgang var vi ikke helt på hugget. Vi sto godt opp på slutten av kampen, og det var fint å få rullert litt. En grei gjennomkjøring., så må vi bare begynne å tenke på Danmark. Det var jo litt morsomt at det ble Danmark, alle eksperter har snakket om Russland og Frankrike, og ledd av meg når jeg har nevnt Danmark som semifinalekandidat. Vi må bare lage den stemningen på banen og benken som et fullsatt «Boxen» kunne gitt oss.