Foto: Ingrid Anderson-Jensen/NHF

Tur/retur Italia for EM-kvalifiseringskamp

Tekst: Kirsten Birkeland/NHF
8. november 2020

Italia er første motstander for Håndballgutta på veien mot EM i Slovakia og Ungarn 2022.


Ikke siden 1997 har Norge avgitt poeng mot Italia. På de til sammen 21 kampene mellom de to lagene, er det blitt 19 norske seire, en uavgjort og et tap for Håndballgutta. Så hører det med at de to lagene ikke har møtt hverandre siden 1999. Årsaken er rett og slett at italienerne ikke har vært gode nok til å spille mesterskap de siste årene.

Men landslagssjef Christian Berge tar ikke lett på oppgaven. Målet er klinkende klart; å vinne kampen. Men det krever innsats, bedyrer han.

– Italia har spilt gode kamper mot blant annet Ungarn og Russland. De har et par gode skyttere som man må passe godt på. Svakheten i laget er kanskje at de mangler struktur, forklarer Berge.

Så er jo ikke håndball noen stor idrett i Italia. Ligaen er ikke av de beste, og det er et stykke mellom de store håndballnavnene. Det skal dog nevnes at det italienske laget i beachhåndball har gjort det svært bra i flere mesterskap, men det er å betrakte som en annen idrett.

Berge og gutta er mer enn klare for sin første kamp på over åtte måneder.

– Jeg vet at de har holdt gode lag langt utover i kamper, så det gjelder å være skjerpet. Og det skal vi være, lover han.

Kampen ser du på V4 søndag fra kl. 17.30.