Kari Brattset Dale. Foto: Svein André Svendsen

Trener så godt som mulig i Sarpsborg

Av: Svein André Svendsen/NTH

Kari Brattset Dale trives til vanlig i Győr med mann og hund. Nå er de hos hennes foreldre i Sarpsborg, der hun trener så godt som mulig.

Landslagsspilleren trives til vanlig utrolig godt i den ungarske bilbyen og forlenget i høst kontrakten til 2022.

– Det er helt klart. Jeg trives både på det sportslige planet og det sosiale. Vi spillerne er mye sammen også utenfor trening og kamp, med litt ekstra fra oss fra Skandinavia, sier hun.

I tillegg til de norske spiller også Anne Mette Hansen fra Danmark i klubben.

– Vi er heldig som har såpass mange nordmenn på laget. Det er bare Győr i den delen av Europa som har det.

I en normalsituasjon er det mange kamper, men også noen pusterom.

– Når vi har et par dager fri, men ikke lenge nok til å reise hjem, hender det vi tar bilen til en av de nærmeste byene. Det er mange storbyer i nærheten. Budapest, Wien og Bratislava ligger veldig nærme, mens Praha, Ljubljana og Zagreb ligger ca. fire timer unna. Det ligger veldig fint til, og vi har to flyplasser å reise hjem fra – Wien og Budapest.

– Jeg går ofte tur sammen med mannen min og hunden, når jeg ikke slapper av på sofaen mellom øktene, så jeg får hvile. Vi går også ut og spiser eller rusler i gatene i gamlebyen. Den er veldig fin, så vi er en del der.

Når det gjelder treningsopplegget i klubben synes hun det er veldig profesjonelt.

– De vil at vi skal ha massasje en gang i uka og de følger deg godt opp hele tiden. Det er mange som jobber rundt klubben for å tilrettelegge og gjøre det best mulig for oss. Det er ekstremt behjelpelige til å gjøre hverdagen lettest mulig for oss, sier 29-åringen.

Linjespilleren er ferdig utdannet osteopat og synes det er veldig greit å vite hva hun skal gjøre når hun er ferdig med karrieren.

– Jeg jobber ikke nå, det har jeg ikke lov til. Med språkproblemene tror jeg det heller ikke hadde vært mulig, sier hun.

I denne perioden spilles det naturlig nok ikke kamper. Nå som alt er utsatt må hun bare vente på beskjed. Hun har fått treningsprogram av klubben og alle spillerne har fått beskjed om å trene godt der de er. Som de andre landslagsjentene dro hun til Norge for samling og OL-kval da alt stoppet opp. Plutselig befant hun seg i karantene og det tok ikke mange dagene før Győr ga beskjed om at spillerne fikk gjøre det best mulig der de var.

Kari Brattset Dale hadde reist hjem sammen med mannen og hunden, siden landslagssamlingen skulle vare såpass lenge. Det viste seg å være veldig god timing.

– Nå får jeg vært mye sammen med familien min og vi gjør det beste ut av sitasjonen, sier hun.