Trener i garasjen: – Klør i fingrene etter å spille håndball

Tekst: Gro Synstad

2. oktober 2021

Storhamar-spilleren Kristin Venn (27) ble mamma for seks uker siden. – Jeg håper å spille håndball igjen etter jul, sier kantspilleren.

Hun ble mamma til Tiril for seks uker siden. For øyeblikket er hun i Trondheim sammen med familien. 27-åringen har oppholdt seg der siden mars, men har hatt noen småturer til Hamar for å se på lagvenninnene.

– Det er veldig koselig å være mamma. Jeg liker det skikkelig godt. Jeg merker dagene blir lagt opp etter noen andre enn meg nå, sier kantspilleren.

Hun følger en treningsplan for å bygge opp kroppen igjen etter graviditet og fødsel. Hun har innredet sitt eget treningsrom i garasjen.

– Det er en god løsning nå som jeg har ei lita ei. Jeg har så vidt begynt å røre litt på meg og kommet litt inn i rutiner igjen. Det går sakte, men sikkert fremover. Jeg trente greit i starten av graviditeten, men gradvis ble naturligvis mindre og mindre. Jeg fikk litt problemer med bekkenet og la opp treningen deretter, sier Venn, som snart setter kursen mot Hamar i midten av oktober for å trappe opp treningen.

– Planen er at jeg først skal bygge opp fysikken så jeg blir klar til å trene håndball igjen. Det er det som er hovedfokus nå. Etter hvert håper jeg å være med forsiktig. Det er litt vanskelig å si når jeg er klar til kamp, men jeg satser på å være klar etter jul, sier Kristin Venn.

HØSTKOS: Kristin Venn ute på trilletur med Tiril (6 uker) og hunden Lotto.

Hun har fått med seg seriekampen mot Tertnes og cupkampen mot Elverum fra tribuneplass. De andre kampene har hun sett på nett-TV.

– Det ser veldig bra ut. Det gikk litt trått i noen kamper i starten. Jeg er imponert over det jeg har sett i de siste kampene, men det er fortsatt mye å hente. Jeg klør i fingrene etter å spille. Jeg merker jeg mistet perioden i sommer hvor man blir kjent med nye spillere. Jeg gleder meg til å komme ned og starte opp igjen, sier Venn.

Hun har fått med seg hvordan Storhamars unge kantspillere har blomstret mens hun har vært borte.

– Det er ikke noe problem at jeg har pause. Det er gledelig å se hvordan de unge som Lone, Andrea og Susanne har løst det, sier Kristin Venn.

Søndag skal Storhamar møte Venns gamleklubb Byåsen igjen. Onsdag ble det seier 31-17 i NM.

– Jeg synes Storhamar hadde kontroll hele veien sist. Nå gjelder det å nullstille. Men jeg regner med Byåsen har sett på sine feil og vil forbedre seg. Det blir ingen walkover for oss, og det gjelder å være skjerpet, sier Venn.