Tredje strake seier for Molde – den første mot Byåsen!

Tekst: Jan H. Indbjør/Molde HK
Foto: Jon Forberg

12. september 2021

Så kom den første seieren mot Byåsen i eliteseriesammenheng. Og med tomålsseieren i Kolstad Arena kunne Molde sette to nye poeng inn på seriekontoen – seier nummer tre av tre mulige!

Det måtte naturligvis bli tett og spennende, men Molde skaffet seg det avgjørende lille overtaket i slutten av begge omgangene. Byåsen ledet 11-8 sju minutter før pause, men scoret ikke flere i første omgang og i stedet ledet vi 12-11 halvveis.

Superveteranene hadde Byåsen-regien
Hjemmelaget, anført av superveteranene Ida Alstad og Mari Molid, ledet 17-16 tolv minutter ut i andre omgang, men det var siste gang trønderne var foran.

– Dette var en tett «fight» å vinne, vi var forberedt på at det kunne bli jevnt hele veien. Det er ikke alt som sklir like godt, men jeg tror vi fant løsningene på noen oppgaver i dag. Spillerne leverte en solid forsvarsjobb, det var det viktigste, og var tøffe nok til å stå i det da kampen skulle avgjøres, var trener Tor Odvars kommentar før bussavgangen fra Trondheim.

Julie med viktige bidrag og fem scoringer fra venstrekanten. Foto: Jon Forberg

Mona toppscorer og «BB»
Mona scoret det siste målet i begge omgangene, og var kampen toppscorer med sine åtte fulltreffere, hvorav tre kom på sjumeterkast. Det var 15 sekunder igjen av kampen da hun satte inn mål nummer 24 for håndballjentan. Hun ble også kåret til «beste spiller» av den lokale juryen.

Neste kamp er mot Fana i Molde Arena neste søndag, 19. september, med kampstart klokka 15.30. Begge lagene er uten poengtap så langt, det er bare å glede seg!

Kampfakta:
Byåsen – Molde HK Elite 22-24 (11-12).
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 1, Mona Obaidli 8(3), Julie Lygren 5, Thale R. Deila 4, Vilde V. Nerås, Sherin Obaidli 2, Elise Skinnehaugen 2(1), Synne Fossheim, Elke Karsten 2, Anastasija Marcenic.Toppscorere Byåsen: Mia Alstad 5 (2), Mari Molid 5.Utvisninger: Byåsen 1 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.


Bli med å tipp du også!
Frist for neste «bong» er onsdag 15. september kl. 17.00