Foto: Nanco Hoogstad

Tre kamper over to dager i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
23. mars 2022

23.mars

Vikhammer HK – Charlottenlund i Malvikhallen kl 18:00

Det er trønderoppgjør i Malvikhallen onsdag kveld, tar du turen? Sesongen begynte veldig bra for hjemmelaget, med seier i de to første kampene. Etter det har de slitt. Ja, de har fremdeles tolv poeng igjen å spille om, men – det ser likevel svart ut med tanke på fortsatt 1.divisjonsspill neste sesong. Og for noe over en uke siden måtte de reise poengløse hjem fra Moss etter en kamp der det ble scoret over 70 mål.

Charlottenlund slo opprykkskandidat Follo i forrige serierunde og har lagt seg til rette sånn litt rundt midten på tabellen. Og pr i dag ligger det meste til rette for 1.divisonsspill også neste sesong – men de må selvfølgelig vinne en kamp eller to for at ikke OSI skal ta de i innspurten. Det er bare tre poeng mellom de to lagene.

All håndball er best i hallen, så finn billettene i Vikhammer sine systemer – følg gjerne med i de samme systemene om kampen blir streamet. Et alternativ er jo selvfølgelig handball.no/live sin fortløpende oppdatering. Hvordan det gikk sist de to møttes? 10 måls seier til kveldens bortelag.

Follo HK – Fold HK i Stil Arena kl 19:00

Follo ligger godt an til å få spille kvalifisering til ev. REMA 1000-liga spill neste år. De ligger midt mellom Viking og TIF Viking i kvalifiseringsgruppen. Der Viking på andre plass har 25 poeng og de to andre ligger med 22 poeng hver. Og alle tre har spilt 16 kamper. Follo gikk på en liten smell borte mot Charlottenlund for litt over en uke siden og må vel vinne i kveld for å få et best mulig utgangspunkt for et eventuelt kvalifiseringsspill.

I motsatt ende av tabellen finner du Fold. Og med totalt (bare) fem poeng på 15 kamper kan det se ut som om det blir 2.divisjonsspill neste sesong på laget med adresse i Rykkinn. De holdt en periode greit følge med serieleder Sandens i forrige serie runde, men det ble med de 20 minuttene.  Og det hele endte med seier og to poeng til Sandnes.

Vil du se onsdagens oppgjør finner du biletter i Follo sine systemer. Direktesport.no har og tatt turen til Stil Arena og sender direkte til deg med abonnement. Handball.no/live er også tilstede og rapporterer så fort det lar seg gjøre fra kampen mellom de to lagene som endte i 17.måls seier til Follo sist de møttes.

24.mars

Stavanger – HK Herulf Moss i Stavanger Idrettshall kl 17:45

To lag under hver sin strek. Ligger du under «den ene» streken er du garantert 1.divijsonsspill også neste år mens ligger du under «den andre» går det mot slutten av oppholdet i den nest øverste divisjonen. Stavanger ligger i skrivende stund under «den ene» mens HK Herulf Moss befinner seg under «den andre». Mer nøyaktig så ligger Stavanger på femte plass mens HK Herulf Moss ligger som nummer ni på tabellen.

Stavanger slo Falk Horten med tre mål for en to ukers tid siden. På samme tid slo HK Herulf Moss Vikhammer med fire mål. Det er med andre ord to lag med selvtillit som stiller i Stavanger Idrettshall torsdag ettermiddag.

Siden håndball er best i en hall, forteller vi at du finner billetter til kampen i Stavanger sine systemer. Har du et Amedia-abonnement kan du se kampen via Direktesport.no. For å følge kampen på handball.no/live trenger du bare internett-tilgang. God kamp!