Kristine Breistøl spilte en god kamp mot Danmark. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB /NHF

Tre av tre seire i Golden League!

Håndballjentene vant 29-27 mot Danmark, og gikk ubeseiret ut av Golden League.

Etter to seire av to mulige til nå i Golden League, var det søndag duket for Håndballjentenes siste kamp i Danmark – mot Danmark. De danske vertene slet mot Nederland og gikk på et surt tap i åpningskampen, men gikk seirende ut av gårsdagens kamp mot Sveits. Det var dermed duket for en spennende kamp i IBF Arena i Ikast mellom Danmark og Norge.

Sandra Toft startet godt i målet for Danmark, som kom best i gang i nabooppgjøret. Etter fire og et halvt minutt hadde Danmark scoret 4 mål, mens Norge ikke hadde hatt en eneste nettkjenning. Med en Sandra Toft som en vegg i det danske målet og en Anne Mette Hansen i fyr og flamme i angrep var det vanskelig for Norge å komme seg inn i kampen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson så seg dermed nødt til å ta en tidlig time-out.

Etter seks minutter fikk Henny Reistad og Norge endelig åpnet målkontoen, men Danmark hadde allerede et forsprang på håndballjentene. Ti minutter inn i kampen var danskene foran 7-2. De danske jentene stod godt i forsvar, og med en god Toft bak i mål ble det vanskelig for Norge å sette ballen i mål det første kvarteret.

Etter syv minutters måltørke satt endelig den tredje ballen i mål for Norge fra kantspiller Sunniva Andersen, men danskene var sikre i andre enden av banen. Ti minutter før pause var vertene foran med seks mål på stillingen 11-5.

I andre halvdel av omgangen så Norge mye bedre ut. Det norske forsvaret stod tøft imot bakover, og Silje Solberg vartet opp med viktige redninger. Fremover fikk de bedre flyt i angrepsspillet og klarte å finne hverandre bedre. Til tross for dette klarte ikke Norge å hente inn den danske ledelsen som de hadde hatt fra starten av kampen. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 13-9.

Thorir Hergeirsson og benken under Golden League-kampen mellom Norge og Danmark.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson så laget sitt slite i starten av kampen, men klare å hente seg inn før pause. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB

I andre omgang var det Norge som kom best i gang. Etter tre spilte minutter hadde Norge scoret tre mål, to av dem sitert Sunniva Andersen, og var kun ett mål bak danskene i ledelsen. Med en god redning fra Katrine Lunde bakover, som resulterte i en rask Malin Aune-scoring fremover, var lagene a-jour på stillingen 13-13 minuttet etterpå.

Det var jevnt de neste minuttene, hvor ingen av lagene klarte å dra ifra. Esbjerg-spiller Vilde Ingstad var solid denne perioden både i angrep og forsvar. Etter 45 spilte minutter stod det helt likt mellom lagene på stillingen 19-19, og bare minuttet etterpå gikk Norge opp i ledelsen for første gang i kampen etter scoring fra nevnte Ingstad.

Norge stod tøft bak i forsvar, som resulterte med godt angrepsspill framover. Fra å ligge under med syv mål på det meste i første omgang, var Håndballjentene ti minutter før slutt foran med to. Henny Reistad og Kristine Breistøl stod virkelig i det norske angrepsspillet, og Katrine Lunde stod støtt bakover i mål. Fem minutter før slutt var Norge fortsatt to mål foran, på stillingen 26-24.

Tre minutter før slutt hadde Danmark muligheten til å utligne, men i stedet var det Henny Reistad som fikk tak i ballen og kunne sette den i et åpent dansk mål. Norge beholdt tomåls-ledelsen helt ut og vant til slutt 29-27.

Norges beste spiller, Henny Reistad, sa følgende til TV2 etter kampen:
– Kampen var svingende og dekket mange følelser. Vi får byttet litt og folk kommer innpå og gjør en god jobb. Vi tar ett mål av gangen, og kommer sakte men sikkert inn i det til slutt.