Foto: Haslum Bærum/Facebook

Tre av de fire opprykkskandidatene skal i ilden onsdag

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
15. mars 2022

Det begynner å tette seg til både i topp og bunn av 1.divisjon. Det går fire kamper onsdag kveld, men det er ikke sikkert vi blir så mye klokere av den grunn. Med tanke på tabellen ved sesongslutt altså.

Reistad – Ålgård i Reistad Arena kl 16:45

Et hjemmelag som ligger rett over streken tar imot et bortelag som ligger rett under streken. Streken vi snakker om her er nedrykksstreken altså. Begge har spilt 14 kamper med Reistad har ett poeng mer enn Ålgård. Så dette kan fort bli begynnelsen på et være eller ikke være for det laget som ikke tar poeng i kampen.

Tar vi en rask kikk på Reistads kamper etter koronapausen så er det noen store tap og noen litt mindre tap. Og midt inni der finner vi en grei seier. For en liten uke siden ble det bortetap for Fjellhammer, et lag som de slo på hjemmebane. Det har med andre ord vært en sesong med variasjoner.

Ålgård har hatt omtrent samme sesong-utvikling som Reistad. Men i motsetning til kveldens motstander ligger altså Reistad på direkte nedrykk.

Sist de to lagene møttes var de imidlertid så enige at de delte poengene, skjer det samme nå og? Billetter til oppgjøret finner du i Reistad sine systemer. Der vil du og finne opplysninger om en eventuell streaming av kampen. Og så har du handball.no/live som oppdaterer som vanlig.

Charlottenlund SK – Haslum Bærum Damer i CSK Varmbo Arena kl 18:00

Med hjemmeseier vil Charlottenlund komme nærmere kampen om kvalifisering til REMA 1000-ligaen, med borteseier kan Haslum blande seg inn i kampen om direkte opprykk.

Charlottenlund sitter så langt igjen med 15 poeng på 15 kamper. Kampene (eller innsatsen?) har svingt noe. Fra uavgjort mot serieleder Volda til tap for bunnlaget Grane Arendal. For en liten uke siden ble det fem måls tap for Randesund.

Haslum Bærum har ambisjoner om opprykk. Pr i dag ligger de godt an til å få en av kvalifiseringsplassene der de ligger på tredje plass. Det er fire poeng opp til serieleder Volda og mellom seg har de Gjerpen med 23 poeng. Bakfra kommer Nordstrand med 17 poeng og to kamper mer spilt. Forrige uke ble det seier over Grane Arendal på Haslum damene.

Ved forrige korsvei ble det knapp seier til Haslum, blir det hjemmeseier onsdag kveld? Sjekk ut hjemmelaget sine sider for bilettsalg og Direktesport.no (med abonnement) for hjemmesittere. Og Handball.no/live blir som vanlig fortløpende oppdatert.

Volda – Fjellhammer i Volda Campus Sparebank1 Arena kl 18:30

Volda slo Gjerpen på søndag og overtok dermed tabelltoppen. Herifra og til sesongslutt vil hver kamp og hvert poeng telle like mye i kampen om direkte opprykk. Vi har sakset fra Volda sin side før kampen, «Sjølv om Volda tok ein viktig seier mot Gjerpen, er det framleis ein jobb som gjenstår før ein har nådd sesongens store mål om opprykk til eliten. Den neste kampen er alltid den viktigaste, og det gjeld også på onsdag når Fjellhammer er motstandar».

Fjellhammer har vunnet tre av fire oppgjør i 2022 og delt poengene i det fjerde. De er med andre ord i god kampform. Den siste seieren kom mot Reistad på torsdag. De ligger før onsdagens kamp mot Volda på syvende plass med 11 poeng.  

Da lagene møttes i høst gikk poengene til Volda, beholder de begge to denne gangen og? Sjekk ut Volda sine sider for billetter, Direktesport.no er tilstede og sender kampen (som du kan se med abonnement) og handball.no/live oppdaterer så fort det lar seg gjøre.

Gjerpen HK Skien – Randesund i Skienshallen kl 19:00

Gjerpen ble skubbet ned fra tabelltoppen etter tapet for Volda på søndag. Skal de greie å spille seg opp igjen før sesongen er over må de ta alle de poengene de kan. Gjerpen har tapt kun to kamper gjennom sesongen, mot Volda sist helg og for tabell treer Haslum Bærum like før jul.

Randesund ligger pr i dag på direkte nedrykk, men de har fremdeles ti poeng igjen å spille om så …. Med tanke på at de har vunnet de to siste kampene sine, mot Grane Arendal og nå sist mot Charlottenlund skal en aldri si aldri.

Sist lagene møttes ble det borteseier til kveldens hjemmelag. Hva blir stillingen onsdag kveld? Sjekk Gjerpen sine sider for billetter. Vil du heller sitte i egen sofa logger du på Direktesport.no (krever abonnement) eller du følger med på handball.no/live for fortløpende oppdateringer.