Foto: Paul Fekjær

Trakk Hviterussland i EM-kvalifiseringen

Tekst: Svein André Svendsen /NHF

Håndballgutta skal møte Hviterussland, Latvia og Italia i kvalifiseringen til EM 2022.

Det ble klart da trekningen for de 32 lagene ble foretatt i Wien tirsdag ettermiddag.

– Det blir en spennende sesong med fryktelig mange kamper for de aller beste. Sportslig sett er det veldig gode muligheter til å gå til mesterskapet. Vi får sørge for å gjøre jobben like godt som vi har gjort tidligere. I og med at det ble kvalifisering hadde det vært gunstig med Østerrike eller Nederland, på grunn av reiseavstanden. Hviterussland er et godt lag, de er en av de beste toerne. Det blir nok to tøffe bataljer mot dem. Latvia har en ekstremt god spiller som er mye bedre enn de andre. Det blir også nytt for oss. Italia er helt ukjent for oss, så de må vi kartlegge, sier landslagstrener Børge Lund.

Mesterskapet spilles med 24 lag i Ungarn og Slovakia 13.–30. januar 2022.

EHF-president Michael Wiederer sto i spissen for trekningen, som foregikk uten tilskuere som følge av retningslinjene etter covid-19. Flere spillere deltok med en videohilsen, blant dem Kent Robin Tønnesen. Han sa litt om hvordan han hadde brukt tiden uten håndball og ble bedt om å nevne ønskemotstander, der han trakk frem Ungarn og Frankrike.

Håndballgutta var toppseedet til trekningen og kunne ikke møte Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Slovenia, Tsjekkia eller Island. Norge skal spille i kvalifiseringsgruppe 6.

Det er fire lag i hver av de åtte gruppe, der de to beste i hver gruppe og de fire beste treerne kvalifiserer seg til mesterskapet.

For å avgjøre hvem av treerne som er de fire beste, lages det en ny tabell for alle treerne der kun resultatene i de fire kampene mot de to beste lagene i gruppene teller.

Det er 20 plasser å spille om, ettersom vertsnasjonene Ungarn og Slovakia som vanlig er kvalifisert. Det er også Europamester Spania og finalist Kroatia fra EM-finalen i Sverige i januar 2020.

Kvalifiseringen er planlagt å starte den første uka i november.

Mer om Håndballgutta