Foto: Einar Kvalheim

Toppkampen på Hamar er en av tre viktige kamper onsdag kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
19. oktober 2021

Med tre midtuke kamper, der toppkampen mellom Storhamar og Molde som den mest spennende er det bare å benke seg med håndballen.

Tertnes Håndball Elite – Oppsal i Åsane Arena kl 18:00

Oppsal jakter «kvalik-streken» mens Tertnes må ta poeng for å holde seg inne på sluttspillplass. Det er bakteppet for kampen i Åsane Arena onsdag kveld.

Tertnes har hatt noe varierende kamper i høst, med alt fra store seierer til ditto tap. Og noen kamper sånn midt i mellom. Inn mot kampen mot Oppsal har de spilt Europacupkamp mot det serbiske laget ZORK Jagodina. En kamp Tertnes jentene spilte inn til seier.

l sliter på nederste del av tabellen, og har så langt «gjordt seg ferdig» med første møte med de fire (i utgangspunktet?) antatt beste lagene. Nemlig Storhamar, Vipers, Sola og Molde. Sin første seier for sesongen kom mot Romerike Ravens etter det som nå begynner å bli en liten stund siden. Sist søndag tok de imot Larvik hjemme i Oppsal Arena og fikk der en etterlengtet opptur med en komfortabel 27-20 seier.

Kampbilletter finner du i Tertens sin app, og i tillegg kan du se kampen på Direktesport.no

Romerike Ravens – Vipers Kristiansand i Skedsmohallen kl 18:30

Romerike Ravens og Vipers Kristiansand har det til felles at de begge har spilt uavgjort mot Fana denne sesongen. Og begge lagene har spilt syv kamper. Men der slutter likheten.

Kveldens hjemmelag har vist at de kan yppe seg mot «hvem som helst», selv om de fremdeles har litt å gå på mot slutten av kampene.

Vipers er det ikke så mye å si om, men de har spilt Champions League som oppladning til REMA 1000-liga kampen. Sist lørdag stod Tyrkiske Kastamonu Belediyesi Gsk på motsatt halvdel i Aquarama. Det var en kamp Vipers til slutt vant i «kjent Vipers stil», jevnt i starten og så «takk og farvel».

Kampbilletter finner du i hjemmelaget sin app, og i tillegg kan du se kampen på Direktesport.no

Storhamar Håndball Elite – Molde Elite i Boligpartner Arena kl 20:30

Dette kan fort bli en såkalt «fire-poengs kamp». Med hjemmeseier så styrker Storhamar ledelsen sin og med borteseier så er Molde plutselig a poeng med serielederen.

Storhamar møtte Fana på bortebane sist lørdag. Det ble en ujevn affære – som Storhamar, mye takket være en veldig god Sofie Ege Grønlund i mål, til slutt punkterte og vant komfortabelt med syv mål.

Molde hadde Romerike Ravens på besøk for en liten uke siden. Etter noen trege første 20 minutter der Romerike Ravens fulgte Molde som en skygge våknet laget fra Romsdalen og ristet av seg gjestene. Og ut av målprotokollen kan vi lese at kampen sluttet med 38-26 seier til hjemmelaget.

Ser vi på de siste sesongers oppgjør mellom Storhamar og Molde, så er det på Hamar at Molde har gjordt det best. Selv om de ennå mangler å ta med seg poeng derifra.

Kampbilletter finner du i Storhamar appen, og i tillegg kan du se kampen på TV2 Sport 2