Godt nytt for deg som er glad i Håndball! Topphåndballen åpnes

Tekst: Norsk Topphåndball/ØIF
2. juli 2020

Nå åpnes det for fullkontakt trening og treningskamper. Men først må klubbene ha endel ting på plass.

Dette er godt nytt for alle som er glad i håndball, og innebærer at vi nå er i rute for sesongstart i slutten av august som planlagt.

Det vil nok bli restriksjoner på hvor mange tilskuere som kan komme på kamper, men fortvil ikke. Alle kamper kan sees live på Direktesport.no (Amedias plattformer) eller TV2 Sport2.

De to første kampene som vil vises på TV2 Sport2 er:

Sola-Vipers, lørdag 29.august klokken 18.15
Molde- Larvik, onsdag 2.september kl 19.15

Vi kan nå begynne å glede oss til sesongstart i REMA 1000-ligaen i slutten av august.

Denne uken gjennomførte Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball Teams-møte med klubbene i REMA 1000-ligaene. Og det var gode nyheter, om enn omfattende som ble presentert.

Den viktigste – nå kan klubbene trene med fullkontakt igjen. Og ikke nok med det, klubbene kan også spille treningskamper mot andre klubber!

Publikum må de fleste steder vente, men spillerne kan få optimal oppkjøring til seriestart. Flere klubber vil også sende treningskamper på handballtv.com

Håndballfamilien tar pandemisituasjon med største alvor. Og det er mange tiltak som klubbene må innrette seg etter for å kunne gjennomføre fullkontaktstreninger og kunne spille treningskamper.

Norges Håndballforbund har gjort det klart at det er klubbens daglige leder (eller valgt leder) som er ansvarlig for at klubbens lag tilhørende topphåndballen følger de krav og retningslinjer for å kunne gjennomføre trening som innebærer nærkontakt.

Vi har fått stor hjelp fra Norges Fotballforbund som har stilt sin kompetanse og sine dokumenter til rådighet for resten av idretts-Norge.

Per Eirik Magnussen, ass. generalsekretær i Norges Håndballforbund

Spillere, trenere og støttepersonell skal screenes/undersøkes av lege før oppstart av trening med nærkontakt.

Klubben må også ha en medisinsk ansvarlig som følger opp treningen med hensyn til smittevern. Den medisinsk ansvarlige må ha helsefaglig bakgrunn og erfaring fra diagnostisering.

Alle klubber må sende inn egenerklæring til NHF der de bekrefter at klubben har kompetanse, ressurser, vilje og evne til å etterleve NHFs krav for gjenåpning av topphåndballen.

Og det må gis grundig innføring i generelle smittevernsregler av spillere, trenere og annet støttepersonale skal gis en grundig innføring i generelle smittevernregler så vel som NHFs krav og retningslinjer for åpning av toppidretten.

Videre så må klubbene utarbeide rutiner for innhenting, bruk og lagring av opplysninger som spillere skal sende/rapportere hver dag, morgen og kveld. 

De 3 grunnpilarene:

  • Syke personer skal ikke delta på trening –aldri!
  • God hygiene skal praktiseres på trening –alltid!
  • Redusere kontakt mellom personer.

Klubbene får nå nødvendig informasjon, instrukser og maler og starter arbeidet med å gjøre seg klar til trening.

«Vi har tro på at vi kommer igang med REMA 1000-ligaene i slutten av august. Men det forutsetter at alle i og utenfor håndballen følger smitteverns reglene. Holder avstand (utenfor banen) og vasker hendene«

– Hein Barthold, daglig leder Norsk Topphåndball