Foto: Svein André Svendsen

Tonje Roth Berglie: – Vi har ikke fått bevist hva vi egentlig kan

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
30. mars 2021


Larvik har ikke spilt kamp siden 15. november og når det forhåpentligvis blir seriekamper igjen i mai, har det gått et halvt år siden sist Larvik var i aksjon.  Larviks venstrekant Tonje Roth Berglie forteller at laget har tatt mange steg siden november og gleder seg veldig til å vise fremgangen i kamp.

– Vi er spillesugne, og føler at vi ikke har fått bevist denne sesongen hva vi egentlig kan, sier Tonje Roth Berglie.  – Det ble en tung høst og jeg føler vi har tatt mange steg siden den gang.

Hun supplerer: 

– Vi tror selvfølgelig at vi ville tatt mange poeng hvis det hadde vært spilt ordinær serie etter jul.  Vi har absolutt lyst til å bevise det i kampene mot Rælingen og Aker. 

– Vi er en gjeng som har veldig lyst til å spille kamp.  Det har sett veldig bra ut på trening, egentlig i hele vinter.  Innsatsen på treningene har vært veldig bra, overraskende bra vil jeg si, sprudler hun.  – Jeg er skikkelig imponert både over motivasjonen og den intensiteten vi har hatt i laget. 

– Vi har hele tiden hatt lyst til å spille og har vært motivert og klar til å spille kamp. 

Foto: Svein André Svendsen


Kvalik

Forbundsstyret har vedtatt at REMA 1000-ligaen og 1. divisjon avvikles som enkel serie.  For Larvik gjenstår kamper mot Aker og Rælingen i seriespillet. 

Tidligst oppstart for det resterende seriespillet er 9. mai. 

Når serien er ferdigspilt, skal etter planen lagene som ble nummer 11, 12 og 13 møte henholdsvis lag nummer 4, 3 og 2 i 1. divisjon til kvalifisering.  Vinnerne her spiller i REMA 1000-ligaen neste sesong.

For Larvik sin del, møter de enten Bærum eller Gjerpen, avhengig av hvilken plassering laget ender på etter at kampene mot Aker og Rælingen er spilt.

Men om Håndballforbundet nå har kommet med en avklaring på sesongavslutningen, så reagerer Tonje Roth Berglie med dempet begeistring på vedtaket.  For først må topphåndballen få dispensasjon til å åpne opp igjen til trening og kamper.


Usikkerhet

– Jeg opplever vel egentlig at det er mye usikkerhet, for regjeringen er avgjørende til syvende og sist, sier hun. – Vi vet ikke om det endres fra 5A til 5B, eller om det blir gjort unntak for toppidretten på 5A.  Det gjenstår fortsatt å se.  Så sånt sett klarer jeg ikke helt å tenke at dette er spikret før det kommer et svar fra regjeringen.  Usikkerheten er fortsatt der.

– Men så er det jo klart at det er andre ting som er viktigere enn håndball, og helsa er jo viktigst.  Jeg håper at hvis vi skal spille de kampene så er det fordi det ikke er noen risiko for helsesituasjonen til spillerne. 


Etter at hallene ble stengt, har Larvik gjennomført en lengre egentreningsperiode.  Men laget er innstilt på at det blir kvalikkamper.  I perioden fra siste kamp ble spilt i november og frem til hallene ble stengt, har Larvik trent godt.  Tonje Roth Berglie skryter av både medspillerne sine og trenerne.

– Trenerteamet har vært kjempeflinke til å fokusere på utvikling og de riktige tingene.  Vi har jobbet med ulike arbeidsoppgaver, alt fra duellspill i forsvar til ny forsvarsformasjon og vurderingsøvelser.  Vi har hatt fokus på utvikling og samspill.

Foto: Svein André Svendsen


Uten seier

Larvik står med uten seier i REMA 1000-ligaen denne sesongen.  25. oktober ble det et poeng i oppgjøret som endte 24-24 mot Fredrikstad i Jotron Arena. 

Det at dere har til gode å vinne, får det betydning inn mot den eventuelle kvaliken?

–  Nei, det tror jeg ikke kommer til å bety noe.  Skal vi ha noe i REMA 1000-ligaen å gjøre, så må vi vinne den kvaliken uansett.  Denne situasjonen har vi satt oss sjøl i, så det presset må vi bare leve med.  Men det er vi motivert for, og vi har hatt lang tid til å innstille oss på det. 

– Det er jo kjempeviktig at vi beholder plassen, for det er i eliteserien vi har lyst til å spille, sier Roth Berglie avslutningsvis, som spiller sin fjerde sesong i Larvik. Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png