To så rødt da Tønnesen og Blonz møtte erkerivalene

Det gikk hardt for seg da Telekom Veszprem fikk besøk av sine erkerivaler MOL-Pick Szeged søndag kveld. Begge lagene var ubeseiret foran oppgjøret, og det skulle bli dramatikk helt til kampslutt.

De to største klubbene i Ungarsk herrehåndball hadde vunnet alt av sine kamper så langt i sesongen. Det har vært hovedsakelig Veszprem og Szeged som har kriget om å være landets beste lag i en årrekke.

Før sesongen ankom tidligere Haslum-spiller Kent Robin Tønnesen MOL-Pick fra Veszprem, en overgang som fikk mange ungarere til å sperre opp øynene. Man kan sammenlikne lagenes rivaleri med Real Madrid og Barcelona i fotball.

De regjerende mesterne fra Szeged åpnet oppgjøret med en kombinasjon av godt forsvarspill og godt angrepspill. Etter 11 minutter av oppgjøret ledet Kent Robin Tønnesen & co, og seks minutter senere måtte Veszprem-trener Momir Ilic legge timeout kortet. Gjestene var foran med tre, med det skulle snu fort.

Da det gjenstod fem minutter av første omgang ble slovenske Nik Henigmann sendte i dusjen etter å ha truffet Veszprems playmaker Matthew Lekai i ansiktet.

Veszprems Patrik Ligevaris sendte hjemmelaget foran 13-11, men rødtrøyene klarte ikke øke ledelsen før pausesignalet lød.

15-14 var stillingen da lagene gikk til pause.

Dansk landslagsprofil utvist

Hjemmelaget startet andre omgang på best mulig vis. Keeper Vladimir Cupara stengte bakover, og da Juan Carlos Pastor la timeoutkortet ledet Veszprem 20-16. Spanjolen var ikke fornøyd med Szeged sitt forsvarsspill.

Veszprem klarte ikke riste av seg erkerivalene, noe som skulle bli skjebnesvangert. Kent Robin Tønnesen og Szeged spiste seg sakte men sikkert inn i kampen igjen.

Helt på tampen av kampen var det Rasmus Lauge sin tur til å bli sendt i dusjen. Dansken tok tak i skuddarmen til Bence Banhidi, og ble vist det røde kortet.

Momir Ilic og hans mannskap hadde kampen i sin hule hånd da det gjenstod 17 sekunder. Stillingen var nå 26-26, og hjemmelaget hadde muligheten til å påføre Szeged sitt første tap for sesongen.

Slik ble det ikke, og lagene måtte dele poengene.

Kampens toppscorer ble MOL-Pick Szegeds Sebastian Frimmel med åtte scoringer.