Foto: Harald Gründel

To midtuke kamper for 1.divisjons damene

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
29. mars 2022

Grane Arendal – Fjellhammer i Sør Amfi kl 18:00

Sine foreløpig siste poeng tok hjemmelaget i begynnelsen av februar da de (kanskje noe overraskende) slo Charlottenlund med fem mål på hjemmebane. Det etter å tapt for samme Charlottenlund med seks mål bare halvannen uke før. Etter det har de spilt 300 minutter med håndball, og de har ennå igjen 240 minutter å spille før sesongen er over. Men etter det er mest sansynlig også oppholdet i 1.divisjon over for Grane Arendal.

De har 8 poeng igjen å spille for, og ingen ting er umulig -men samtidig så må de andre lagene tape de siste kampene sine. Første «hinder» på veien er at de må slå Fjellhammer onsdag kveld. Søndag ble det tap for serieleder Volda, og foruten Fjellhammer så har de igjen å spille mot Gjerpen, Reistad og Levanger. Det kan bli tøft, men ser vi på siste møte med Fjellhammer ble det kun ett måls tap. Så at er mulig, som vi pleier å si.

Fjellhammer trenger ett par tre poeng til for å vere sikker på 1.divisjonspill også neste sesong. I del 2 av sesongen har det tapt med 10 mål for Volda, de tapte med ett mål for Gjerpen nå på søndag og spilt uavgjort mot Ålgård tilbake i februar. Resten av kampene, 4 stykker, har de vunnet. Det kan se ut som om det er ett lag i god form som kommer til Arendal på onsdag.

Kampen ser du i hallen med biletter kjøpt i hjemmelagets systemer. Et annet alternativ er handball.no/live som oppdaterer så fort ting skjer i hallen.

Randesund – Haslum Bærum Kvinner i Sukkevann Idrettshall kl 18:00

Hjemmelaget fikk greit med selvtillit etter at de slo Ålgård med ti mål på søndag. De fikk med det to nye poeng, men de skal likevel både ha litt flaks og være heldige om de berger plassen i 1.divisjon. Poengfangsten etter 17 kamper har rett og slett vært for liten. Tror vi.

Men, formen har vært stigende i del 2 av sesongen, og de har tatt tre av de fem seirene sine på denne siden av jul

Haslum har fremdeles en liten mulighet til å ta andre plassen fra Gjerpen. Seier over Randesund onsdag kveld vil være en god start. Teoretisk har Gjerpen et lettere kampprogram de siste kampene enn det Haslum har, så …. Men kvalifisering blir det i alle fall på laget fra Bærum.

På søndag slo det opprykksrival Nordstrand med to mål, sist de spilte mot Randesund ble det seier med syv mål. Du kjøper billetter til kampen i hjemmelagets systemer. Kampen ser du på handballtv.com og et alternativ er handball.no/live som oppdaterer så fort ting skjer i hallen.