To kamper på tre dager: – Det ser positivt ut for mange

Tekst: Gro Synstad/Storhamar
Foto: Stian Bye Høgsveen

28. januar 2022

Etter en uke der det meste stoppet opp, har Storhamar to kamper på tre dager: Seriekamp mot Fredrikstad lørdag – og Europa League-kamp mot Herning-Ikast mandag.

Lørdagens kamp mellom Storhamar og Fredrikstad er utsatt

Med store deler av spillergruppa ute med Covid-19, gikk forrige fløyten både når det gjaldt treninger og kamper mot Tertnes og Herning-Ikast. Søndag var Storhamar i gang igjen med fellestreninger. Alle spillerne har ikke vært til stede på alle treninger siste uka, men det har sett bedre ut for hver dag.

SPENT: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL KAMPENE

– Vi har ikke hatt noen samhandlingstrening siden fredag 14. januar, altså før kampen mot Lada. Det var godt å få gjennomført en slik trening igjen torsdag. Vi hadde akkurat nok spillere til å få drilla litt på forholdsvis lav belastning. Vi fikk gjort litt av det jeg håpet på, så det var fint, sier Kenneth Gabrielsen.

EUROPA LEAGUE: Mandag spiller Sara Rønningen og Storhamar Europa League mot Herning-Ikast.

Han er ikke helt sikker på om alle er klare til dyst lørdag. Men han er rimelig sikker på at Storhamar mønstrer et slagkraftig lag både mot Fredrikstad lørdag og Herning-Ikast mandag.

– Noen spillere er litt usikre, men det så mer positivt ut etter treningen torsdag enn på tirsdag. Da så det ikke bra ut. Men dette er en situasjon som er ny for alle. Jeg har aldri vært 8-9 dager unna håndballgolvet før en viktig seriekamp og så en ekstremt tøff kamp mot et av Danmarks beste lag. Da kan man ikke forlange mye. Man kan forlange at spillerne gir det de har og orker, så får vi se hva vi klarer å krige oss til. Det er ikke sikkert det blir mye finspill, eller at relasjonene sitter til enhver tid. Men det er mange gode spillere i Storhamar, så vi kommer til å stille med brukbart lag, sier Gabrielsen.

Lørdag er det altså seriekamp mot Fredrikstad. Storhamar vant 27-22 da lagene møttes i Fredrikstad 11. september i fjor. Storhamar hadde tre femmålsscorere i den matchen, Maja Jakobsen, Susanne Liberg Amundsen og Emilie Hovden.

– Fredrikstad er gode mot de gode lagene. De var bra mot Vipers. De tapte med ni, men lå bare tre mål bak da det var ti minutter igjen, kommenterer Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

HER KAN DU KJØPE BILLETT TIL KAMPENE

Mandag kommer danske Herning-Ikast til Boligpartner Arena. Danskene topper gruppen i Europa League, to poeng foran Storhamar og rumenske Magura Cisnadie. Russiske Lada Togliatti er nederst med null poeng.