Foto: Njål Arnar Johansen

To kamper i REMA 1000-ligaen onsdag kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
19. januar 2022

Kveldens tre hjemmelag har alle hver sin kamp i Europaligaen/Champions League i beina før kveldens oppgjør i REMA 1000-ligaen. Det var slik artikkelen skulle ha begynt, men før artikkelen var ferdig kom meldingen om at Storhamar – Larvik er utsatt pga koronasmitte.

Sola – Aker Topphåndball i Åsenhallen kl 18:00

Sola holder (foreløpig) godt på tredjeplassen og storseieren over Flint Tønsberg for halvannen uke siden var ingen ulempe i så måte. Og seier 39-32 mot franske ES Besancon (på bortebane) i første kamp i EHF European League slår heller ikke direkte negativt ut på selvtillit. Selv om tur-retur Frankrike sikkert kan være litt slitsomt.

Det ble tap for Aker i kampen mot Storhamar i første kamp etter pausen. Det svingte en del for begge lag egentlig, før det altså endte med fem måls seier til Storhamar. Aker ligger så langt på siste sluttspill-plassen, men det begynner å bli en stund siden de tok poeng – det var borte mot Tertnes i oktober.

Kampen mellom to i første del av sesongen endte med tre måls seier til Sola. Får Aker revansj denne gangen? Det ser du på Direktesport.no (med abonnement) eller du finner billetter her og går i Åsenhallen. Etter å ha sjekket eventuelle koronarestriksjoner her. Du kan også følge med på handball.no/live

Vipers Kristiansand – Fredrikstad Bkl i Aquarama kl 18:30

Vipers fortsetter ferden på toppen av tabellen. Og etter en «snartur» til Moskva og Champions League kamp mot CSKA tar de onsdag kveld imot Fredrikstad hjemme i Aquarama. For en liten uke siden var Tertnes på besøk i Kristiansand. Det ble en kamp der hjemmelaget noe overraskende lå under med tre til pause. Først etter drøyt halvspilt andre omgang fikk Vipers kontroll over kampen som til slutt endte med 30-26 seier til Vipers.

Fredrikstad ligger sånn omtrent midt på tabellen og kommer til Kristiansand med storseier over Molde for halvannen uke siden i bagasjen. Det er relativt tett mellom lagene som ligger fra sjette plass til tiende plass på tabellen. Kun tre poeng skiller, og Fredrikstad med sine tolv poeng er ett av lagene som ligger best an i denne gruppen. Foreløpig på trygg sluttspill plass.

Billetter til kampen finner du i Vipers sin app, og går ikke det ser du kampen via Direktesport.no (krever abonnement). I tillegg kan du følge den på handball.no/live. Har du tenkt deg i hallen, sjekk gjerne Vipers sine hjemmesider for eventuelle koronarestriksjoner.

Storhamar Håndball Elite – Larvik i Boligpartner Arena kl 18:30

Utsatt