Foto: Jon Forberg

To-dagers runde i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
2. oktober 2021

02.oktober

Grane Arendal – Levanger i Sør Amfi kl 15:00

Grane Arendal har plukket to poeng på tre kamper. De poengene kom etter seieren over Reistad. Men ser vi på poengfangsten så langt i sesongen ligger Grane Arendal litt bak skjema fra fjoråret. Da startet de sesongen med tre seirer og en uavgjort.

Levanger kan skilte med to uavgjorte oppgjør. Mot Volda og mot Reistad. De har startet sesongen omtrent som på samme tid i fjor.

Begge lagene har spilt mot både Volda og Reistad nå i sesongstarten. For Grane Arendal ble det et mer brutalt møte med Volda enn det Levanger fikk. Der Levanger leverte til uavgjort, måtte Grane Arendal se seg slått med åtte mål. Men så har altså ettermiddagens hjemmelag slått Reistad mens Levanger kom fra det oppgjøret med et uavgjort resultat.

Statistisk har de to lagene scoret omtrent like mye i hver kamp, 27 mål på hjemmelaget mot 26,5 hos bortelaget. Så på papiret kan dette bli et relativt jevnt oppgjør.

Får du ikke gått i hallen? Se kampen på Direktesport.no

Randesund – Fjellhammer i Sukkevann Idrettshall kl 18:00

Randesund har til gode å ta poeng i årets serie og har i så måte startet årets sesong omtrent som fjoråret. Da kom den første seieren mot nettopp kveldens motstander Fjellhammer i kamp nummer fem for sesongen. En kamp som begynte som en jevnspilt affære før hjemmelaget tok grep og til slutt vant med fem mål.

Randesund har ikke spilt seriekamp siden 12.september. Da ble det kamp helt til døren mot Nordstrand. Det var en kamp med en thriller avslutning – Randesund hentet inn Oslo-lagets ledelse og utlignet til 33-33 med knappe 20 sekunder igjen. Få sekunder igjen, men likevel nok til at Nordstrand laget ett mål til og vant 33-34.

Fjellhammer startet med en seier og to tap, men ligger allerede godt an i forhold til fjorårets poengfangst. Når det gjelder forrige runde er det vel rett å si at Fjellhammer fikk juling av Gjerpen da de ble slått med 16 mål.

Nå gjenstår det å se om Randesund gjør som i fjor og tar sesongens første seier mot Fjellhammer. Det ser du hallen eller på HandballTV.com

03.oktober

Charlottenlund SK – Volda i CSK Varmbo Arena kl 13:00

Ingen av lagene har tapt så langt i sesongen, men laget fra Sunnmøre har avgitt ett poeng til Levanger.

Charlottenlund har imponert til nå i serien med full pott på tre kamper. Og det er kun bedre målforskjellen som gjør at de ligger som nummer to og ikke som nummer en på tabellen. Laget har en målsetning om topp 5 når sesongen er over, så så langt ligger de godt an.

Kampen mot Volda i fjor ble av det «smertefulle slaget», og gjestene fra Volda ledet på det meste med ni mål før de kunne ta med seg to poeng og seks måls seier hjem etter kampslutt.

Volda ligger «etter skjema» i forhold til to spilte kamper forrige sesong. Ikke at det er den helt store forskjellen (fire i fjor mot tre i år), men det var dette med ett poeng her og ett poeng der da. Volda startet sesongen med uavgjort mot Levanger før de fulgte opp med åtte måls seier over Grane Arendal.

Hvem er sterkest av lagene denne søndagen? Følg med på Handball.no og live oppdateringen der.

Haslum Bærum Damer – Ålgård i Nadderud Arena kl 16:00

Haslum Bærum har en seier og ett tap på sine to kamper. Det ble tap for Nordstrand for en drøy uke siden. Det ble ett oppgjør der Nordstrand på det meste ledet med åtte mål i første omgang før hjemmelaget våknet og kjempet «side om side» med gjestene helt til sluttsignalet gikk. Oppgjøret endte med to måls seier til Nordstrand.

Ålgård har ett 1.måls tap fra fjorårets møte i Nadderud Arena å revansjere. Til nå i sesongen har gjestene fra «andre kanten av landet» spilt tre kamper og sitter igjen med en seier og to tap. Seieren kom etter 31-20 oppgjøret mot Randesund.

Kampen i Nadderud Arena ser du selfølgelig i hallen men også via Direktesport.no

Gjerpen HK Skien – Reistad i Skienshallen kl 18:00

Topplaget Gjerpen tar imot Reistad som pr i dag ligger i motsatt ende av tabellen. Men det er kun fem poeng som skiller de to lagene, så det er tett i 1.divisjon (naturlig nok når det kun er spilt et fåtall kamper ennå).

Ser vi årets tre første kamper opp mot fjoråret så ligger Gjerpen «på plan». Sine siste poeng tok de da de gav Fjellhammer bank for en god uke siden.

Reistad har kun poenget fra oppgjøret mot Levanger på bok. Og ligger med det omtrent som på fjorårets åpning. Reistad kommer til Skienshallen med tap for Charlottenlund som «oppkjøring» til kampen mot serielederen.

Gjerpen har mål av seg om opprykk til REMA 1000-ligaen, da må de ta begge poengene også denne gangen. Under fjorårets møte i Skienshallen gikk det ikke Gjerpen sin vei. Den gang vant Reistad med klar margin.

Nyskjerrig på hvordan det går denne gang? Det ser du i Skienshallen eller via Direktesport.no