Foto: Herulf Moss

To dager og seks kamper for 1.divisjons mennene

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Lørdag 19. september er det to kamper

Oslo-Studentenes IK (OSI) – Stavanger kl 15:15 i Domus Athletica

Begge lag har hver sin kamp og hvert sitt tap i årets 1.divisjon. Begge lag var å finne i 2.divisjon forrige sesong, men etter at begge lag har spilt hver sin kamp er betegnelsen «nykommer» avskaffet. Lagene møtte hhv HK Herulf Moss og Charlottenlund i forrige runde, det var kamper som endte med tap for begge lagene i lørdagens kamp i Domus Athletica. 

Vi tror på en jevn og spennende kamp, og vi vet at OSI jobber med muligheter for å kunne streame kampen. Følg med på OSI sin Facebook side eller på handball.no sin liveoppdatering. Kampen starter uansett «i alle kanaler» kl 15:15.

PS: OSI melder at de ikke får lov å ha publikum på kampen.

Fold HK – Falk Horten kl 16:00 i Rykkinhallen A

Serieleder Falk Horten (har spilt to kamper) tar turen «nordover» i sesongens første bortekamp. Der møter de Fold HK som i skrivende stund ligger under streken (ja, vi vet det er alt for tidlig å snakke om over og under streken …) Fold kommer fra tap for TIF Viking i Bergen mens Falk Horten slo nettopp TIF Viking i forrige kamp.

Kampen ser du via HandballTV.com

De resterende fire kampene spilles 20.september

Vikhammer HK – HK Herulf Moss kl 16:00 i Malvikhallen

Dette blir Vikhammer sin første hjemmekamp som 1.divisjonslag. Hjemmelaget møtte ett av de antatt topplagene (Nøtterøy) i sin første kamp og måtte reise poengløse hjem til Trøndelag. HK Herulf Moss er ett av lagene som allerede er ferdig med to runder, det har så langt resultert i en seier og ett tap.

Charlottenlund – Follo HK kl 16:00 i CSK Varmbo Arena B

En kjøretur på omtrent 22 minutter fra Malvik finner du CSK Varmbo Arena B hvor Charlottenlund tar imot Follo HK i det som blir hjemmelagets første hjemmekamp denne sesongen. Begge lag har to poeng etter hver sin seier, og det er målforskjellen som gjør at Follo HK ligger bedre til på tabellen en det Charlottenlund gjør.

Kristiansand Topphåndball – Viking TIF kl 16:00 i Aquarama

To blir to godbiter i Aquarama denne helgen, lørdag er det Champions League og søndag tar Kristiansand Topphåndball imot TIF Viking fra Bergen. Bortelaget står bokført med ett tre måls tap på bortebane og en fem måls seier på hjemmebane. Gunnar Pettersens gutter måtte på sin side se seg slått av Follo HK forrige kamp. Forrige sesong endte lagene midt på tabellen, så vi spår en jevn kamp søndag ettermiddag.

Du kan se kampen på handballTV.com

Sandnes – Nøtterøy Håndball kl 18:00 i Vågen Idrettshall

Vi «tok feil» tidligere i uken da vi påstod at alle lagene hadde spilt en kamp – Sandnes spiller sin første kamp først nå på søndag. Da tar de imot Nøtterøy i Vågen Idrettshall. Gjestene kommer fra seier over Vikhammer HK og er av mange tippet som ett av topplagene i årets 1.divisjon. Fjorårets oppgjør i Sandneshallen endte med fem måls seier til Sandnes.

Vi tror på et målrikt og spennende oppgjør i kampen som du også kan se via Direktesport.no