Foto: Sara Sanderød. Moss sine opprykksgutter 2019/2020

Ting du ikke visste du burde vite om 1 divisjon …

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Før sesongen kastes i gang lørdag 5.september kommer vi med noen «ting du ikke visst e du burde vite om årets 1.divisjon.

Noen kommer og noen går, i alle divisjoner – og ned fra REMA 1000 ligaen kom Follo og Fold St.Hallvard mens Vikhammer, Oslo Studentenes IF, Stavanger og HK Herulf Moss tok steget opp fra 2.divisjon.

Da sesongen ble korona-stengt var det spilt alt fra 15 til 19 kamper i 2.divisjon, det manglet en runde i Rema 1000-ligaen mens det i 1.divisjon gjenstod 1 runde for alle lagene utenom 2 kamper for Viking TIF og Kristiansand Topphåndball. Som kjent fikk alle på kvalikkplass for opprykk tilbud om å rykke opp, enten det var her eller der.

Vikhammer Håndballklubb er (ifølge Wikipedia) Norges beste lag nord for Trondheim. Tidligere toppspiller, og nåværende Sola trener, Steffen Stegavik er den største profilen som har spilt i klubben.

(Foto: Vikhammer Håndball) Vikhammer Håndball anno 2001.

Det er (som vanlig) 12 lag i 1.divisjon og første kampen kastet i gang 05.september. Da tar Falk Horten imot laget fra «andre siden av fjorden», nemlig nyopprykkede HK Herulf Moss. Den kampen kommer vi tilbake til på fredag.

Bare i september skal det spilles 18 kamper i 1.divisjon

Stavanger IF er tilbake i 1.divisjon, og før de får debutert i årets 1.divisjon møter de «nabo» og Rema 1000-liga laget Nærbø til NM kamp fredag 05.september.

Her kan du forøvrig lese hva Follo Media skriver om 1.divisjon før sesongen kastes igang

Vi kommer ellers sterkt tilbake med kamper og intervjuer utover i sesongen