Tina Abdulla

Tina Abdulla i Dortmund: Du får så ørene flagrer hvis du ikke er på!

Av: Nikki Schei
12. november 2020

Tina Abdulla fra Bergen dro etter forrige sesong til Tyskland og sitt første proff eventyr i BV Borussia 09 Dortmund. Vi fikk en prat med henne om spilletid og overgangen til tysk håndball.

Tina, hva i all verden er det som gjør at en tidligere Tertnes-spiller forlater verdens vakreste by for Dortmund?  Haha, ja, det kan du lure på. Men følte jeg hadde lyst å prøve på noe nytt og når denne muligheten kom, og eg visste de skulle spille Champions League, så var det en altfor god mulighet til utvikling av meg som håndballspiller. Da er det bare å prøve seg.

Hva har vært den største aha-opplevelsen så langt? Du får høre det! Hvis du ikke er på fra første sekund, uansett om det er på trening eller i kamp så får du høre det! Det er bare å trå til fra første sekund når du setter føttene på parketten. Det var nok den største overraskelsen fra det jeg var vant med hjemmefra. Det ble en temmelig brå overgang.

Hvordan påvirker dette deg som håndballspiller? Du blir jo mentalt sterkere. Jeg føler selv at jeg har blitt sykt mye tøffere i hodet siden jeg kom hit. Som jeg sa litt tidligere, det er bare å klinke til fra første sekund. I dueller, mye høyere tempo i alle faser av spillet, mine lagvenninner og trenere stiller krav, så det er bare å levere.

Hvordan påvirker pandemien deg og laget? Det er en kjip og spesiell situasjon, men vi tester oss til stadighet så jeg opplever det gjøres er så godt arbeid som praktisk mulig. Men jeg skal innrømme at tanken på å være her og ikke vite om jeg får reist hjem til jul, den er ikke noe særlig. Men jeg og mine svenske lagvenninne Clara er hverandres støttekontakter og pepper hverandre, smiler Tina.

Foreløpig, to poeng i Champions League gruppespillet. Hvordan og mot hvem skal dere hente flere poeng? Det er bare to av jentene som har erfaring fra Champions League-spill fra tidligere, så det er klart vi er underdogs. Men samtidig, når vi taper med bare et mål mot CSKA og to mål mot Buducnost, da beviser vi for oss selv at vi har noe å gjøre der. Så er målsettingen at vi skal ta de poengene som vi trenger mot Podravka Vegeta, Ramnicu Valcea og Odense for å komme videre til neste runde. Det er så absolutt målsettingen. Når det handler om hvordan så er det bare å krige maksimalt i forsvarsspillet, tørre og stå opp i duellene – og juble for hverandre når vi gjør noe bra, da ser vi at laget tenner på alle plugger, så det skal vi fortsette med.

Hva blir målsetting for deg og laget videre? Vi skal vinne den tyske ligaen, det må vi bare. Vi har et såpass godt lag så det bør vi. Men samtidig, jeg skulle tro det blir en kamp mellom oss og Bietigheim om tittelen. Er vi ikke nok på i de kampene kan det selvsagt gå galt. Tar vi siden de poeng i Champions League vi har tenkt, så er det absolutt mulighet og gå videre fra gruppespillet. Det hadde vært en skikkelig bonus og erfaring til neste sesong.

Hva tror du om utviklingen for tysk damehåndball? Så langt ligger de tyske litt bak ser det ut som? På herresiden at det nesten stikk motsatt, der er det veldig mange lag i toppen i Europa. Det begynner virkelig å komme seg her i Tyskland synes jeg. Mer penger, mer folk på kampene (når det er mulig selvsagt), større medial oppmerksomhet, så jeg føler det går riktig vei. Det tar nok litt tid, men jeg tror og føler at det jobbes mye riktig. Så langt er det nok fire lag som har tatt teten, men skal de andre klubbene henge med så tror jeg det blir en sunn konkurranse for videreutvikling.

Til sist Tina, er du fornøyd med de første månedene i utlandet? Ja, absolutt. Har fått så mye spilletid som jeg håpet på. Jeg vil jo spille hele tiden, det vil vi vel alle, men føler at jeg blir satset på og det er godt. Så er det bare opp til meg å trene hardt, yte maks så blir det enda mer gøyalt over tid.