Foto: Heidi Ringlund

Tilde Alræk: – Jeg har stor tro på Follo HK Damer

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Follo HK Damer har klatret i divisjonene de siste sesongene og har gått fra spill i 2. divisjon til REMA 1000-ligaen på få år.  Oppholdet i eliteserien ble av kortest mulig varighet, men optimismen er stor i Follo og klubben ønsker seg opp igjen så raskt det lar seg gjøre.

Tilde Alræk (24) er en viktig spiller for Follo og ble klubbens mestscorende med 89 mål.  Nå signaliserer hun at hun har troen på klubben og ønsker å være med videre også med spill i 1. divisjon.  Tilde har signert ny 2-årskontrakt. 

Foto: Heidi Ringlund

– Dette var min første sesong i Follo-drakta og siden jeg har vært så fornøyd og det har vært en morsom sesong hadde jeg ikke lyst til å bytte klubb og så ingen grunn til å vente med å signere ny kontrakt, sier hun. 

– Jeg er begeistret for det året jeg har vært i Follo og er godt fornøyd med trenerne, jentene i laget og alle rundt klubben.  Det er en klubb med ambisjoner som jeg har lyst til å være en del av.  Og til tross for mange tap denne sesongen har det vært veldig gøy å spille.  Jeg har stor tro på Follo HK Damer.

– Vi har tapt en del kamper i løpet av sesongen, men følelsen har ikke vært den samme, på en måte.  Vi har hatt stor motivasjon og har greid å beholde treningsglød og stemning oppe gjennom hele sesongen, forteller Tilde. 

Foto: Heidi Ringlund

– Det har hele tiden vært gøy å spille og trene og vi har vært giret på å motbevise kritikerne som trodde vi ikke kom til å få noen poeng.  Hele spillergruppa ønsket å gjøre en god figur og vise at vi ikke ga oss selv om ting kanskje var kjørt. 

En stor opptur var det for spillere og trenere den opplevelsen de fikk i Trondheim 29. januar.  Til tross for forsinket fly og mye stress foran kampstart, gjorde Follo sesongens beste kamp og slo Byåsen 34-30 på bortebane.


– Den seieren mot Byåsen var nok noe av det beste vi har gjort i år. Selv om vi hadde tapt mange kamper, så beholdt vi troen.  Og den følelsen man får etter en seier, det er jo det man jobber for – å få oppleve de øyeblikkene i sammen som lag. 

– Jeg har fått mye tillit og er takknemlig for det, sier hun.  – Vi har flinke trenere som tenker utvikling og som er gode på å gi tilbakemeldinger.  Vi har en så god kommunikasjon med trenerne at vi kan snakke håndball på en ordentlig måte.  Og vi kommer frem til ting som er best for laget. 


Optimist

– Jeg føler vi er optimister og har lyst til å gjøre en god jobb frem til serien starter igjen, så skal vi bite godt ifra oss i 1. divisjon.  For min del er målet å rykke opp igjen.  At jeg får være med på et opprykk hvor vi vinner 1. divisjon og beviser at vi har noe i eliteserien  å gjøre, avslutter Tilde Alræk.