Til Runarhallen, men ikke lengre – Norsk Topphåndball

Til Runarhallen, men ikke lengre

Runar Sandefjord i Runarhallen er aldri en lett oppgave, det visste Nærbø da de reiste til Sandefjord i dag. Selv om de vant med et solid resultat der i fjorårets seriekamp, er årets utgave av Runarlaget et helt annet. Blant annet er rutinerte Christoffer Rambo og Trym Bilov-Olsen hentet hjem fra henholdsvis GWD Minden og Halden – de skulle vise seg å bli avgjørende i kveldens cupkamp.

Nærbø startet kampen best, mye takket være Vegard Bakken Øien som igjen plukket mange viktige baller i starten av kampen. I andre enden av banen traff Theodor Svensgård gang på gang bak Runars målvakt og bidro sammen med Lars Sigve Hamre til at Nærbø ledet med to mål etter halvspilt første omgang. Så mistet Nærbølaget rytmen – forsvaret satt ikke like godt, redningene uteble Runars målvakt begynte å plukke skudd. Med ti minutter igjen av første omgang var det Runar som ledet med ett mål.  Nærbø la om til offensivt forsvar og klarte kjempe seg tilbake i ledelsen før pause. Ved halvspilt kamp ledet bortelaget 12-14.

Theodor hadde en meget god 1.omgang og satt ballen med Runars målvakt seks ganger, inkludert et lekkert trickskudd fra nesten død vinkel

Starten av andre omgang kan ikke sies å være like positiv med jærske øyne. Etter 9 minutters spill hadde Runar scoret 7, mens Nærbø stod med 2. To mål foran til pause hadde blitt til 4 mål. Ett av kjennetegnene til laget fra Jæren er at de aldri gir seg – heller ikke i dag. Forsvaret ble igjen lagt om til å møte Runar langt ute, Halvor-Elias kom inn i mål og tilnærmet stengte buret, mens John Thue lurte ball på ball bak Runars målvakt. Momentumet i kampen hadde snudd igjen – Nærbø nærmet seg og utligner til 24-24 med ti minutter igjen å spille av kampen.

Harde tak inne på linja for Ole i kveld…en stund måtte han spille med Lar Eiriks drakt etter hans egen ikke klarte stå imot behandlingen fra Runarforsvaret lengre.

Runar hadde heller ikke tenkt å gi seg og ved hjelp av to kjappe scoringer etter var de foran i målprotokollen igjen. Hjemmelaget holdt seg foran med to mål til det var 2 minutter igjen å spille. Så var det dette med aldri gi seg da –  Ole Nærland reduserte til 29-28 og Runar ble tvunget til å ta time-out for å løse det offensive forsvaret til Nærbø. Bortelaget la i stedet inn igjen i forsvar, Runar mistet kontroll på ballen og Nærbøbenken tok sin siste time-out for å prøve og sikre ekstraomganger. Det lyktes da Lars Sigve Hamre sendte av gårde et underarmsskudd i sluttsekundene –  29-29 og like langt etter 60 spilte minutter.

I ekstraomgangene tok Runars mer rutinerte spillere tak, mens Nærbøspillerne slet med å få ballen i mål. Etter 2×5 minutter med ekstraomganger vinner Runar Sandefjord 39-33 og er klare for kvartfinale i årets NM.