TIF Viking videre til kvartfinalen etter seier over Vikhammer lørdag ettermiddag – Norsk Topphåndball

Det som i starten av kampen så ut til å bli ett tett og jevnt oppgjør endret seg etter hvert til overkjøring fra TIF Viking sin side. Og hjemmelaget ledet hele 23-9 til pause over Vikhammer som kom direkte fra kamp mot Stavanger fredag kveld.

Vikhammer åpnet andre omgang med to raske mål og en redning. Og med en unøyaktig kontring fra TIF Viking og godt returløp fra Vikhammer kunne gjestene redusere for tredje gang før det var spilt fem minutter av kampen. Bare en kjemperedning fra hjemmelagets målvakt hindret nok en scoring fra bortelaget. Men i neste omgang gikk ballen inn, og Vikhammer reduserte til 23-13 knappe fem minutter uti omgangen.  Og Andreas Berntsen hos TIF Viking la time-out kortet.

Det så ut til å virke, for da omgangen passerte ti minutter ledet hjemmelaget 27-15.  Vikhammer slet med å komme til gode avslutninger på et godt jobbende TIF Viking forsvar som med en rask kontring økte ledelsen til 28-15. Med en spiller mindre å jobbe mot i forsvar ble det ny Vikhammer redusering til 28-16.

Selv om 2.omgang ble adskillig mer jevnspilt enn den første så endte kampen med avansement for TIF Viking etter at de slo 1.divisjonskollega Vikhammer hele 37-26.