Foto; Mors Thy Facebookside

Erik Thorsteinsen Toft klar for ny klubb

Av: E. Fossnes/NTH
5. november 2021

KIF Kolding forsterker laget før den kommende sesongen med den tidligere Elverum-spiller, Erik Toft. Nordmannen har spilt i Mors-Thy etter overgangen fra Elverum i 2017. Han vil bli en viktig forsterkning for Andreas Toudahl og hans mannskap.

Toft har så langt levert en god sesong for et Mors Thy som har slitt stort. De rødkledde står med kun 2 seiere etter ni runder, og befinner seg langt nede på tabellen. Erik Toft har dog vært er lyspunkt og står med 58 mål på 9 kamper. Det betyr at den norske venstrebacken ligger som nummer fem på toppscorerlisten i HTH Ligaen.

Allerede torsdag 28. oktober meldte Mors-Thy at Toft kom til å forlate klubben etter sesongen. Elverums-gutten uttalte da at HAN syntes det var et vanskelig valg å forlate Mors.

-Det har vært et vanskelig valg, fordi jeg har det veldig fint her. Jeg har en stor rolle i laget, spiller mye, og trives med alle i klubben.

-Men etter fem år føler jeg også at det er tid for å prøve noe nytt, forklarte Erik Toft til klubbens hjemmeside.

Sportslig leder i Mors-Thy, H.C. Andersen hadde mange flotte ord å si om nordmannen. Andersen beskriver Toft som en «profil» fra dag èn, og som en spiller som alltid gir 100% innsats. Dansken kaller Toft for en «kulturbærer», og som en veldig bra håndballspiller.

Andreas Toudahl:- En kvalitetsspiller

NY KLUBB: Erik Thorsteinsson Toft FOTO: KIF Kolding Hjemmeside

KIF Kolding sin hovedtrener, Andreas Toudahl var meget fornøyd med signeringen:

-Jeg er veldig glad for at Erik har valgt KIF Kolding som det neste skrittet i sin karriere. Erik er en kvalitetsspiller som har utviklet seg veldig de siste sesongene.

-Utover de tydelige håndball-kvalitetene han besitter, har Erik også klare lederegenskaper. Han vil være med på å løfte laget, fortalte Toudahl til KIF Kolding sin hjemmeside.

Erik Thorsteinsson Toft vil da bli lagkamerat med den norske duoen Thomas Boilesen og Vetle Rønningen.

KIF Kolding ligger på 13. plass i HTH Ligaen etter 9 kamper. Mors-Thy ligger på plassen bak, med kun fire poeng.