Foto: John Vint

Thea Stankiewicz (Tertnes): – Det var ekstremt viktig for oss at vi fikk den oppturen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
24. november 2020


Tertnes har vært igjennom en lengre periode da alt har gått mot dem.  Men laget fikk en opptur med to seire på rad før EM-pausen. 

Thea Stankiewicz (22) spiller sin fjerde sesong i Tertnes, tidligere har hun spilt i Kringlebotn, Bjarg og Fana.  I høst har hun vært viktig for Bergensklubben og har scoret nest flest mål for Tertnes.


Korona-smitte

10. og 11. oktober spilte Tertnes europacup i Romania mot H.C. Dunarea Braila.  Sammenlagt endte det med ettmålstap og e-cupeventyret var over før det hadde begynt.  Men nedturen fortsatte etter hjemkomst til Bergen.

– Det var ikke bare bare å komme hjem fra Romania med smitte i laget.  Mest kjedelig for de som fikk smitten, men også kjedelig for oss andre som måtte sitte isolert og måtte være uten håndball en lengre periode. 

– Kamper ble utsatt, og vi fikk ikke mulighet til å trene sammen.  Det var kjedelig, jeg savnet håndballen med en gang. 


– Vi spilte kamper hvor vi hadde fem spillere ute med koronasmitte og vi ikke fikk utsatt kampene i NM.  Og så taper vi mot Molde og Storhamar i serien, da hadde vi de spillerne tilbake som hadde korona.  Men selvfølgelig var vi ikke da på det samme nivået som vi var før vi reiste til Romania, hverken de spillerne som var smittet eller samspillet i laget.

– Vi gikk glipp av masse treninger sammen, noe som resultatene bar preg av, dessverre for vår del, sier hun. 


Opptur

– Det var ekstremt viktig for oss med en opptur, det var lenge siden vi hadde vunnet da vi vant mot Rælingen. 

– Jeg kan faktisk ikke huske når det var at vi vant sist, innrømmer hun.  – Vi trengte veldig både som gruppe og individer og kjenne på en seier igjen.  Godt at vi tok de seirene mot Rælingen og Flint før oppholdet.  Det hadde vært kjedelig å gå til pause med å tape mot et av de lagene vi skal slå. 


Byttet klubb på grunn av Tore

Etter 2,5 sesong i Fana, byttet Thea til Tertnes.  Og hun forteller at det ikke er noen tvil om at grunnen til at hun ville bytte klubb, var på grunn av treneren.

– Det er aller beste med Tertnes må jeg si er Tore Johannessen! Det er ikke de store midlene i Tertnes, men det å ha Tore som trener det var veldig avgjørende at jeg gikk hit og har vært her så lenge. 

– Jeg synes absolutt Tore har stått til de forventningene jeg hadde, skryter hun.  – Han er mann som kan gjøre mye ut av lite.  Tertnes stiller ofte med et nytt lag hver sesong for det er noen spillere som drar.  Men i det siste har vi hatt litt mer kontinuitet i laget. 


– Tore er utrolig god på utvikling av små detaljer.  Han er ekstremt god på alt som har med video å gjøre, som jeg er glad i.  Han er flink analytisk og teoretisk og er flink til å jobbe med detaljer.

– Og så er han mottakelig for innspill fra spillergruppen.  Det synes jeg er viktig.  Vi er også med på å utvikle oss hele tiden sammen, det er ikke bare han som sier hva vi skal gjøre, men vi gjør det sammen.  Det synes jeg er veldig positivt. 

– Tore er opptatt av at vi skal være involvert og han er flink til å lytte og vi blir enige om hvordan det skal være, vi kommer frem til det sammen hva som er best for laget.

Foto: Einar Kvalheim


I bruttotroppen

Thea Stankiewicz spilte flere kamper for 98-landslaget til Sverige, men etter at juniorlandslaget ble avsluttet, har hun ikke vært aktuell for landslagsspill.  Før nå!

– Jeg har vært på en samling med A-landslaget til Sverige og ble tatt ut i bruttotroppen på 35 spillere foran EM.  Samlingen var midt i korona, så det var en samling med kun fysisk trening. 

– Jeg kom ikke med i nettotroppen til EM, men jeg er med som reserve.  Og det synes jeg er kjempekjekt!  Det er veldig kjekt å være i et landslagsmiljø igjen, smier hun. 


Mulighet for bronsemedalje?

Etter å ha tapt bronsemedaljen på målstreken sist sesong, var det en uttalt målsetting at i år skulle bronsen til Bergen.  Men etter den dårlige perioden etter e-cupdeltakelsen, ligger nå Tertnes fem poeng bak Sola, som innehar tredjeplassen.  Men ikke alt håp er ute, understreker Thea.

– Vi har ikke skapt oss det beste utgangspunktet når det gjelder å ta en bronsemedalje.  Så vi har egentlig sagt at vi legger den målsettingen litt bort.  Vi har fått flere skader også i tillegg, så for oss handler det å bruke november/desember-perioden til å spille sammen de vi har. 

– Nå er vi et litt annet lag enn det vi var da sesongen startet.  Så får vi finne frem spillet med de som er igjen og ta hver kamp av gangen og jobbe med de arbeidsoppgavene vi skal, så får vi se hvor vi ender til slutt.

– Men jeg vil ikke si at alt håp er ute.  I håndball kan alt skje.  Det finnes absolutt muligheter, selv om vi har satt oss i en vanskeligere posisjon enn vi kanskje hadde tenkt før sesongen, avslutter Thea.