Thea Karlshaugen Pettersen (29) la opp, men var ikke ferdig med topphåndballen likevel

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Bærumspiller Thea Karlshaugen Pettersen spilte 9 sesonger for Stabæk og tenkte da at nok var nok.  Men etter en liten pause ble savnet av håndballen for stort og hun ble med Haslum i 2. divisjon.  Hun var en sterk bidragsyter for lagets opprykk til 1. divisjon og fremstår nå som en av bærebjelkene i nysatsingen Bærum Topphåndball. 

– Jeg hadde kun spilt for Stabæk i seniorsammenheng, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å legge opp da jeg var ferdig med den perioden.  Jeg ønsket å ha litt mer fritid, samt så utfordringene med å jobbe skift parallelt med toppidrett. Det kostet til tider mer enn hva jeg satt igjen med, sier hun.


Lokket tilbake

Etter en pause fra håndballen ble hun lokket tilbake til spill i 2. divisjon med Haslum.

– Det å komme tilbake til Haslum syns jeg var bra. Flere av jentene har jeg spilt med tidligere, og det er morsomt å være en del av et ungt miljø hvor det er mange som ønsker å utvikle seg.

– For min del er det også gøy å kunne komme med innspill og bidra med å kunne utvikle unge spillere som fortsatt er sultne på å utvikle seg.

– Når det gjelder opprykket fra 2.divisjon var jeg med på deler av den sesongen. Jeg var også med på kvalikkampene som ble spilt som gjorde at vi endte opp i 1.divisjon.  Nå har jeg spilt 2 sesonger i Haslum, så dette blir den tredje sesongen jeg spiller etter at jeg gjorde comeback.


Jobber fullt

Thea Karlshaugen Pettersen klarer å kombinere å jobbe 100% med topphåndball-satsing.

– Ja, jeg jobber 100% ved siden av håndballen og det har jeg gjort de siste 5 årene. Det er krevende å få til full satsning ved siden av jobb, men med god forståelse fra trenere og lagvenninner løser det seg! For min del får jeg ikke vært med på alt av håndball, så da må man ta i et ekstra tak når det kommer til egentrening. Dette syns jeg har fungert greit hittil.

– Jeg syns det er gøy å spille håndball. Det har vært en stor del av livet i lang tid, så det betyr jo klart veldig mye for meg. Både håndballen generelt samt det sosiale rundt et håndballag.


Fra Haslum til Bærum Topphåndball

Bærum Topphåndball ble en realitet etter at de to beste klubbene på jentesiden i Bærum, Stabæk og Haslum, startet et samarbeid i 2019.  Thea forteller at hun ikke merker så stor forskjell etter at samarbeidet mellom klubbene ble en realitet.

– Det er jo en del av jentene som også var med i Haslum i fjor, så for min del har jeg ikke merket så stor forskjell at vi nå spiller i Bærum Topphåndball. Vi har jo også de samme trenerne som var i Haslum i fjor. Den største forskjellen er vel i grunn at vi har skiftet klubbnavn.


Oppkjøring

– Det har jo selvfølgelig vært en annen start på oppkjøringen for vår del også som resten av landet med tanke på korona. Når vi endelig kom i gang med normal trening syns jeg det har vært gode treninger samt god treningsinnsats fra jentene.

– For min del har jeg bare vært med på to treningskamper nå i august. Det er jo lenge siden vi har spilt sammen og det er også noen nye som skal spilles inn, så man merker at samspillet ikke er helt på plass enda.

– Det positive er jo at det er små justeringer som skal til før det blir veldig bra, og det jobbes med hver dag. Vi er et lag med en del hurtige og duellsterke spillere, så når samspillet sitter er jeg sikker på at det kan bli en styrke for oss.

– Jeg gleder meg til sesongstart. Jeg tror alle har følt på at det er lenge siden man har spilt kamper med betydning og det skal bli godt å komme i gang igjen. Jeg får nok ikke til å bli med på alt, men har en god dialog med trenerne så vi får se hvor mye det ender opp med.


Blir en bra sesong

– Jeg tror Bærum topphåndball kan bite godt fra seg denne sesongen.  Det er et ungt lag med flere spillere som snart er tilbake etter langtidsskade. Det i kombinasjon med noen litt eldre erfarne tror jeg bare er bra. Det blir spennende å se hvor vi ender på slutten av sesongen, avslutter 29-åringen.