The Double til Elverum – Norsk Topphåndball

The Double til Elverum

Elverum sikret seg i kveld «The Double», FyllingenBergen sikret Rema 1000-liga spill også neste sesong, og ØIF Arendal tok et nytt skritt mot sølvmedaljene.

FyllingenBergen – Fold-St.Hallvard 29-26 (16-13)

Ser vi på antall scorede mål pr kamp så stilte ettermiddagens lag nokså likt, med et snitt på 27,5 mål pr kamp for hjemmelaget og omtrent ett halvt mål mindre pr kamp for bortelaget, som før kveldens kamp stod på 26,9 mål pr kamp.

Gjestene yppet seg tidlig, både på og utenfor banen, kampen var 20 minutter gammel da Robert Hedin fikk gult kort for munnbruk. Men selv om Fold-St.Hallvard yppet seg, var det hjemmelaget som ledet med tre til pause, som dro ifra og på det meste ledet med fem, før det hele endte med 29-26 seier.

Og to nødvendige poeng til FyllingenBergen som dermed sikret Rema 1000-liga spill også neste sesong.

Follo – Elverum    27-30 (9-19)

På forhånd var nok denne kampen av mange sett på som Davids kamp mot Goliat. Men oddsene var små på at David skulle gå hen og vinne dette oppgjøret. Og det var Elverum som gikk rett i ledelsen og bare økte på utover i omgangen. Til pause stod det komfortable 9-19 til gjestene fra Østerdalen.

Elverum beholdt overtaket også utover andre omgang og ledet på det meste med 10 mål. Men i det siste kvarteret av kampen begynte imidlertid Follo å score mål og med to minutter igjen reduserte de til 27-29. Med den scoringen ble det igjen spenning i kampen.  Serielederen rodde imidlertid det hele i land med å score en gang til, og det hele endte 27-30 til Elverum.

Gratulerer Elverum med «The Double»

ØIF Arendal – Nærbø 32-28 (14-13)

14-13 til pause sier det meste om en heller jevn førsteomgang.

Andre omgang begynte like jevnt og Nærbø utlignet til 17-17 etter snaue fem minutter. Deretter fulgte mål på mål inntil ØIF Arendal fikk en liten luke under en to-minutter (rødt kort) til Nærbø. Ved halvspilt omgang ledet hjemmelaget 24-21.  Men Nærbøvar på ingen måte slått, og brukte ikke mange minuttene på å redusere til 25-24 og da tok ØIF Arendal time-out.

Det ble noen spennende sluttminutter, der ØIF ledet med to, Nærbø reduserte til ett bak, før ØIF Arendal igjen la på til to måls ledelse. Nærbø fortsatte med syv mot seks spill, men hadde det litt unødvendig travelt og dermed kunne ØIF gå opp til tre mål. Men en fantastisk redning fra Nærbø sin målvakt gjorde at de fremdeles bare lå to bak.

En siste timeout fra Nærbø på stillingen 30-27 (i hjemmelagets favør) og en siste sluttspurt de tre siste minuttene viste at gjestene på ingen måte hadde gitt opp. Ny redusering og ny spenning i kampen før ØIF Arendal tok time-out med 1 ½ minutt og fire «passiv-pasninger» igjen. Nærbø møter mann mot mann og det gir store rom for ØIF Arendal, og det hele ender 32-28.  Men det var ikke uten kamp av ØIF Arendal tok ett skritt nærmere sølvmedaljene.