Tett og tøft – men tap i sluttsekundene for håndballgutta – Norsk Topphåndball

Tett og tøft – men tap i sluttsekundene for håndballgutta

Håndballguttas vonde statistikk mot Spania fortsetter. I den andre OL-kampen ble det tap 27-28.

En kjempekamp av Torbjørn Bergerud ble ikke nok for Norge i den andre OL-kampen. Det ble nok et tap mot Spania, og nå er det gått 19 kamper og 24 år siden forrige seier.

Norge fikk en marerittstart i åpningskampen mot Brasil lørdag. Mot Spania mandag morgen var det stikk motsatt. Det er ikke ofte Spania tar time out før fem minutter er spilt, men etter 3-0 til Norge og spansk forvirring i angrep måtte trener Romans innkalle til en prat.

Praten hjalp ikke så mye, for Norge fortsatte med klokt angrepsspill og aggressivt forsvar. Og bakerst fortsatte Torbjørn Bergerud det gode spillet han hadde mot Brasil. Eller, han hevet det enda et hakk. Til slutt fikk han notert 38 i redningsprosent.

Håndballgutta hadde 5-1-ledelse før det begynte å butte litt. Litt for mange tekniske feil ga spanske kontringer, samt at spanjolene fikk mer sving på sitt etablerte angrep. Drøyt fem minutter før pause kom spanjolene for første gang opp på uavgjort, 11-11. Men Norge svarte og kunne gå til pause med 14-13 – det etter at Magnus Fredriksens underarm kom et tiendel for sent til å bli godkjent som 15-13.

Norge gikk opp til 16-14 i starten på andre omgang, men så begynte problemene. Magnus Jøndal, som hadde satt fire av fire i første omgang, bommet på tre opplagte sjanser. Sander Sagosen brente sin andre straffe, og Magnus Abelvik Rød misset på gjennombrudd. Samtidig skal man også berømme Spanias målvakt Rodrigo Corrales. Han tok 41 prosent av skuddene!

– For dårlige avslutninger fra seks meter var Norges problem også i VM, konkluderte TVNorges ekspertkommentator Ole Gustav Gjekstad, som ellers berømmet laget.

– Spillet var etter læreboka.

De mange norske bomskuddene ble en spansk invitt til å komme inn i kampen – og den grep de. Ti minutter før slutt hadde spanjolene snudd det til 25-22 i egen favør. Anført av en storspillende Bergerud nektet de norske gutta å gi seg, og halvminuttet før slutt utlignet Jøndal til 27-27 på straffekast.

Dessverre greide Spania å spille seg til syvmeter idet tiden var ute. Den satte Aleix Gomes Abello sikkert i mål. Dermed spansk seier 28-27.

Landslagssjef Christian Berge var selvfølgelig skuffet over at poengene glapp, men fant ting å glede seg over.

– Vi gjør en god kamp, har stor fremgang fra Brasil-kampen og kommer til vanvittig mange sjanser. Dessverre brenner vi for mye, men dette var en av de beste kampene vi har gjort mot Spania. Vi fikk kampen i det sporet vi ønsket.

Toppscorer Magnus Jøndal var også svært skuffet over tapet.

– Vi gir fra oss initiativet i kampen, og jeg bommer tre på rad. Spanjolene straffer oss når vi gjør feil, oppsummerte gutten som legger opp etter OL.

– Hadde vi satt sjansene, hadde vi vunnet med fem-seks mål, konstaterte kaptein Sander Sagosen.

Men «spanskesyken» fortsetter…

• Neste kamp for Håndballgutta spilles mot Argentina. Avkast onsdag kl. 09.15, og også den kampen ser du på TVNorge og Discovery+.