Foto: Follo

Tett i toppen i 1.divisjon kvinner

Tekst: Martin Dahl Myrberg/NHF
31. oktober 2020

Follo sikter på å gjøre besøket i 1. divisjon så kort som mulig, men Bærum, Grane og Volda følger like bak.

1. divisjon kvinner er kommet godt i gang, og de fleste av lagene har nå spilt fem eller seks kamper. Follo har fått en strålende start på sesongen med sine ti poeng og leder med det ett poeng foran Bærum. De har også scoret imponerende 181 mål allerede denne sesongen. Bærum Topphåndball som er en sammenslåing av Stabæk og Haslum, har riktignok én kamp mindre spilt, og de to lagene møtes til et realt toppoppgjør lørdag 31.10 klokken 19.00.

For Follo ble det tap i første kamp mot nyopprykkede Levanger, men siden det har de gjort rent bord og vunnet fem kamper på rad. Bærum på sin side er ubeseiret hittil i sesongen, og det er kun Grane som har klart å stjele poeng fra det nyetablerte laget som spiller i Nadderud Arena. 

På plassene bak følger Grane og Volda. Begge lag står med syv poeng etter tre seire, én uavgjort og ett tap. Toppscorer i Grane er det spennende talentet Fanny Skindlo. 02-modellen har notert seg for 26 mål, og ligger med det to mål foran lagvenninne og kun ett år eldre Anna Clara Fjellheim. For Volda sin del er det forsvaret som virkelig har imponert i starten av årets sesong. Laget har kun sluppet inn 103 mål, noe som er minst i ligaen, sammen med Fjellhammer som har én kamp mindre spilt. Toppscorer for Volda er Sara Dögg Hjaltadottir med sine 18 mål.

Toppscorertittelen i hele 1.divisjon innehar Gjerpen-spiller Maria Solheim. Hun står med forrykende 35 mål, hvor ti av dem har kommet fra syvmeterstreken. Hun har med andre ord hjulpet godt til at laget som i fjor rykket ned fra REMA 1000-ligaen, nå ligger på sjetteplass à poeng med Charlottenlund, og kun ett poeng bak kvalifisering tilbake til det gjeveste selskapet.

På andreplass finner vi en ordentlig ringrev, kun ett fattig mål bak Maria. Det er veteranen Thea Karlshaugen Pettersen, som blant annet har ni sesonger for Stabæk bak seg. Hun har scoret imponerende 34 mål på fem kamper. På plassene bak følger tre spillere med 32 mål hver. Det er Ålgård sin Margit Andrea Lidal, Tilde Alræk fra serieleder Follo og Sofia Shauri Dalsveen fra Reistad. 

I den andre enden av tabellen er det Fjellhammer som ligger nederst med to poeng, men til deres forsvar har de kun spilt fire kamper hittil i årets sesong. På plassen over ligger nyopprykkede Randesund, også de med to poeng. De to siste plassene som gir nedrykk er det i øyeblikket Levanger og Reistad som innehar. Begge disse lagene er også nyopprykkede, og vil nok gjøre alt i sin makt for å gjøre oppholdet i 1.divisjon lengre. Ålgård og Nordstrand ligger på henholdsvis syvende- og åttendeplass.

Det er fortsatt haugevis av kamper igjen, og på lørdag spiller Randesund mot Levanger og Bærum mot Follo, mens det på søndag er Grane mot Volda, Reistad mot Ålgård og Charlottenlund mot Fjellhammer. 

Les mer fra 1 divisjon her