Tett i Drammen og hjemmeseier i Trondheim

Herrene har spilt to kamper i REMA 1000-ligaen i kveld (onsdag).  I Drammenshallen møttes Drammen og Nærbø, mens de som var i Kolstad Arena fikk se oppgjøret mellom Kolstad og Fjellhammer.

Vi begynner i Drammen;

Drammen -Nærbø 30-30 (13-15)

«Alle» ventet en kamputvikling noe likt den som var i Nye Loen tidligere i høst da Drammen ledet hele kampen og Nærbø kom som et skudd mot slutten og nesten greide å hente inn igjen Drammen HK. Men slik ble det ikke i Drammenshallen i kveld.

Det var heller rolige åpningsminutter og det ble scoret «bare» tre mål de første fem minuttene. De neste seks ble litt mer produktive, 10 mål fordelt med 4 til Drammen og 6 til Nærbø. Ved halvspilt omgang hadde Nærbø lagt på til 4-7 samtidig som de hadde en spiller på «to-minuttersbenken». Gjestene la på til 5-8 og så våknet Drammen og la kjapt på til 8-8. Drammen la time-out kortet da Nærbø gikk opp til 9-10 med syv minutter igjen til pause. En nydelig Nærbø flyver økte ledelsen til 9-11 før Drammen reduserte til 10-11 og deretter fikk en to-minutter for feil innbytte. Det nærmet seg pause, og da signalet gikk stod det 13-15 på resultattavlen.

Gjestene holdt seg ett mål og to foran utover i andre omgang. Helt til Drammen utlignet til 23-23 etter nær 16 minutters spill. Den stillingen holdt seg i sånn omtrent 2 minutter før Nærbø igjen gikk opp i tet, og Drammen hentet inn igjen. Gjestene holdt hodet kaldt og ledet til det stod igjen knappe 20 sekunder av kampen. Da utlignet Drammen og kampen endte 30-30 og poengdeling.

Kolstad – Fjellhammer 27-18 (11-10)

Hjemmelaget var på jakt etter revansj etter at de tapte for (den gang ny-opprykkede) Fjellhammer i sesongåpningen på bortebane i Lørenskoghallen.

I starten av kampen levnet hjemmelaget ingen tvil om at her skulle de gjøre alt for å beholde poengene i Trondheim. Etter ti minutter stod det 7-1 på tavlen og det var ikke mye Fjellhammer fikk slippe til med i første del av kampen. Ved halvspilt omgang ledet Kolstad 8-3. Men (det er alltid ett men når det spilles håndball) så begynte Fjellhammer å sette sjansene sine og plukke mål på mål. Og da lagene gikk til pause var Kolstad sitt forsprang knappet inn til 11-10. Og kampen levde så absolutt.

Andre omgang var drøye to minutter gammel da Fjellhammer utlignet til 12-12. Fjellhammer tok time-out på stillingen 17-14 knappe ti minutter ut i omgangen. Men når et lag tar time-out betyr det at også det andre laget får en «snakke-pause». Så også i denne kampen og Kolstad kunne legge på til 18-14. Da bortelaget fikk sin første utvisning for kvelden (11 minutter uti andre omgang) økte Kolstad ledelsen til 19-14. Og med en halv omgang igjen å spille var Kolstad tilbake i «startsporet» og ledet 22-16. Og denne gangen holdt de ledelsen helt ut, og kampen i Kolstad Arena endte med hjemmeseier og 27-18.