Tertnes tok med poengene til Bergen. – Norsk Topphåndball

Tertnes tok med poengene til Bergen.

To bortepoeng mot Aker

Vi har sett Tertnesjentene bedre, så det var en lettelse å kunne ta med seg to poeng fra bortekampen mot Aker i Nordstrand Arena onsdag kveld.

Selv om Aker var nyopprykket foran inneværende sesong, har de bevist at de fortjener plassen blant Norges 12 beste damelag. De har prestert godt, også mot antatt bedre motstandere, dermed var det ingen overraskelse at Tertnesjentene måtte kjempe for poengene i bortemøtet mot Oslo-laget.

Og det var Aker som kom best i gang, med en 5-2 ledelse etter knappe 10 minutter. Men Tertnes kom opp på siden igjen, og lagene fulgte hverandre tett til ca. 5 minutter før pause. På stillingen 12-11 til Aker fikk vi se et temposkifte i spillet til Tertnesjentene, og i løpet av ett minutt ble det tre fine kontringsmål ved hhv. Henrikke, Rikke og Karoline. Selv om Aker-lagledelsen prøvde å justere laget i timeout vel fire minutter før pause, holdt Tertnes oppe presset og økte forspranget slik at en ved hvilen var fire mål foran (13-17). Med andre ord fem svært effektive minutter av Tertnesjentene, og på mange måter var det i denne perioden kampen ble avgjort.

For ledelsen en fikk før pause, skulle vise seg å være gull verdt inn i siste halvdel av kampen. Riktignok var Tertnes fortsatt det førende laget i målprotokollen, med 4 og 5 mål foran til knapt halvspilt 2. omgang. Men det ble gjort endel unødvendige feil, spesielt i angrepsspillet, og i stedet for å utnytte mulighetene en fikk til å punktere kampen, lot en Aker sakte, men sikkert få komme nærmere.

Men på nytt ble målvakt Eli vår viktigste spiller, og hennes 12 redninger i kampen (iflg. handball.no LIVE-statistikk), ble avgjørende for at Aker aldri kom ajour. Viktig var også Josefines strafferedning på stillingen 24-26, 5 minutter før full tid.

Aker fikk nok en scoring og reduserte til 25-26, men Tertnesjentene hadde ballkontroll et halvt minutt før slutt og kunne så ta timeout med 13 sekunder igjen på kampuret. Aker prøvde med mannsoppdekning i de hektiske sluttsekundene, men Benedicte benyttet rommet som oppsto, og løp gjennom og fastsatte sluttresultatet til 25-27.

Foruten Elis imponerende keeperspill, synes vi det er gledelig å se at Birgitte er på vei tilbake til god gammel form. Når angrepsspillet til tider ble preget av tekniske feil og rot, var det befriende å se hvordan hun var en stadig trussel for Aker-forsvaret og tråklet seg gjennom gang på gang. Bakover har vi god kontroll gjennom mesteparten av kampen, og det er først og fremst det variable angrepsspillet som er utfordringen, som vi også så i kampen mot Fredrikstad sist. Trener Tore Johannessen sier:

I dag blir det mye rot utover i 2. omgang. Vi burde kontrollert kampen til en enkel seier, istedet gjør vi det vanskelig for oss selv med mye slurv i pasningsspill og avslutninger.

Men vi gleder oss over seieren, og ser samtidig frem til ny kamp om en uke, hjemme mot enda et Oslo-lag. Oppsal er på 7. plass, og etter å ha variert mye i prestasjonene gjennom sesongen, ser de nå ut til å være i «dytten». De to siste kampene har de avgjort i sluttminuttene med ettmålsseier over Sola og tomålsseier over Follo, og med den siste seieren sikret de seg fornyet eliteseriekontrakt for neste sesong.

Men vi tar sikte på at Tertnesjentene stopper Oppsals seiersrekke allerede etter to kamper, og inviterer til VINTERFERIEKAMPEN i Haukelandshallen onsdag 26. februar kl. 18:00. Bergen mot Oslo – what’s not to like??

Husk at alle som er med på håndballskolen vår i Haukelandshallen mandag-onsdag, får gratisbillett til kampen!

KAMPFAKTA

Aker – Tertnes 25–27 (13–17)

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic

Utvisninger: Aker 2 x 2 min. – Tertnes 2 x 2 min.

Toppscorer Aker: Marielle Martinsen 6.

Tertnes: Josefine Gundersen Lien, Birgitte Karlsen Hagen 5, Kristin Nørstebø 2, Thea Stankiewicz, Henrikke Kjølholdt 1, Benedicte Frøland Nesdal 2, Linn Gossé 1, Madeleine Hilby 1, Karoline Fantoft 4, Tina Abdulla 4, Eva Erdal Moen, Hermine Motzfeldt Auberg 3, Eli Smørgrav Skogstrand, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 1, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Kaja Horst Haugseng 1.

Rikke i fjorårssesongens hjemmekamp mot Oppsal. Den kampen endte med seier 21-20, da Katarina scoret seiersmålet i aller siste sekund.