Tertnes med solid seier i Serbia, videre i European League – Norsk Topphåndball
Henrikke Hauge Kjølholdt ble kampens toppscorer med seks mål. Foto: Einar Kvalheim

Tertnes med solid seier i Serbia, videre i European League

Tertnes fikk en solid seier i Serbia og tok seg videre i European League med seier 53-42 sammenlagt.

I returoppgjøret i EHF European League andre kvalifiseringsrunde hadde Tertnes med seg et forsprang på tre mål fra forrige kamp. Den forrige kampen endte med 29-26 seier i Åsane arena, men returoppgjøret ble spilt på ZORKs hjemmebane i Serbia.

Det serbiske laget åpnet med to mål på hjemmebane, før Tertnes fikk satt sin første ball i målet etter syv minutter. Etter de hadde fått inn den første klaffet alt for Tertnes og de gikk fra å ligge under med ett mål til å lede 2-5.

Tertnes fortsatte å øke ledelsen gjennom omgangen, samtidig som de holdt det serbiske laget fra å score mål. Hjemmelaget fikk ikke mer enn fire mål i omgangens siste 20 minutter. Det norske laget tok igjen for den dårlige starten og økte ledelsen til seks mål før pause. Stillingen stod 6-12 da lagene gikk i garderoben.

I andre omgang startet ZORK godt igjen og tok igjen to mål og var med det fire mål bak, men der stoppet det. Tertnes fant et nytt gir og økte til en åttemålsledelse ti minutter ut i omgangen.

Med  fem minutter igjen av omgangen har Tertnes kommer ti mål foran hjemmelaget, men ZORK setter to kjappe like før kampens slutt. Kampen ender med seier til Tertnes 24-16. Tertnes vant dermed kvalifiseringsrunden 53-42 sammenlagt over serbiske ZORK Jagodina.

Tertnes er videre i EHF European League og skal spille tredje kvalifiseringsrunde som har oppstart 13.november.