Foto: John Vint

Tertnes med overbevisende andre omgang mot Aker

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
14. januar 2021

Etter en svært jevnspilt førsteomgang og uavgjort til pause, vant Tertnes andre omgang med åtte mål.  Sluttresultatet ble 34-26, som bringer Bergensklubben opp på en foreløpig fjerdeplass på tabellen, men med flere kamper spilt enn Molde.

Tertnes var giret for å rette opp inntrykket etter ettmålstap mot Oppsal på søndag og tok umiddelbart tak i oppgjøret mot Aker torsdag kveld og ledet 5-2 da fem minutter var spilt.

Men Aker var minst like giret for dette oppgjøret og Janne Eklo satte inn 6-5 ledelse til Aker etter elleve minutter.

Og sånn fortsatte det utover i omgangen.  Lagene vekslet om å lede og motstanderen slo tilbake hver gang.  8-6 ble til 10-12.  Som igjen ble til 13-12.  Så var Aker foran igjen på 13-15 før Tertnes utliknet til 15-15, som var pauseresultatet.

I starten på andre omgang var igjen hjemmelaget på og ledet 20-16 etter sju minutter.  Og i motsetning til første omgang, greide Tertnes å holde på ledelsen.  Og ikke bare det, de økte ledelsen jevnt og trutt helt til sluttsignalet lød og kunne innkassere 8-målsseier over Aker. 

Målvakt Josefine Gundersen Lien og høyrekant Henrikke Kjølholdt imponerte stort for Tertnes.  Hos Aker var høyrekant Tuva Ulsaker Høve toneangivende med hele 8 spillemål.  Moro er det også se at Janne Eklo nærmer seg god gammel form etter lang tid ute på grunn av korsbåndskade. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Tertnesmålvakt Eli Smørgrav Skogstrand sa dette etter kampen:

– Etter tapet mot Oppsal har vi jobbet med hva som gjorde at vi kom bakpå i den kampen og har fokusert godt både på angrepsspillet og forsvaret vårt.  Vi ønsket å fremstå med mye større fokus og være enda tøffere både i forsvar og angrep.  Sette i gang spillet tidligere og ta mer kontroll. 

– I dag var vi veldig giret og ønsket å vise at vi er et godt lag som skal være på den øverste halvdelen av tabellen.  Så vi følte vi hadde noe å bevise i dag. 

– Det var en spennende førsteomgang.  Vi var kanskje litt preget av Oppsalkampen og kom ikke helt i gang slik vi ønsket og Aker straffet oss hardt med spillet sitt, både i kontringer og ankomst.  Men jeg følte at når vi først kom inn i kampen, så tok flere på laget mer ansvar og det gjorde at hele gruppa ble gira på å slå Aker. 

– I pausen ble vi enige om være enda tøffere og bestemme mye mer.  Og være mer rutinerte i returløpet, alle må være med hjem.  I tillegg prate bedre i forsvar og ta høyde.  Så skulle vi fortsette med angrepsspillet og bruke det som fungerte mye mer, i stedet for å prøve mye forskjellig. 

– Jeg sitter med en følelse her nå etter kampen at vi lyktes med det vi snakket om i pause.  Vi tok mer kontroll i andre omgang.

– Dette var en veldig viktig seier for hele laget»  Etter at vi tapte med et mål mot et lag vi mener vi burde ha slått, så var det tungt å komme i gang igjen.  Så det å få seieren og bekreftelsen om at vi er et godt håndballag, det var deilig. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Linjespiller hos Aker, Ane Cecilie Høgseth, sa dette etter kampen:

– Tertnes ledet tidlig 3-0 for vi klarte ikke helt å sette forsvaret og de fikk bruke linja og spille som de ville.  Men så klarte vi å sette et godt forsvar og fikk til de byttene vi skulle.  Og da resulterer det i at vi får kjørt vårt kontringsspill som vi er best på. Da får vi gjøre det vi liker å gjøre. 

– Vi er flinke til å straffe dem og det er jevnt i hele første omgang.  I andre omgang kommer vi ikke ordentlig på.  Tertnes setter et 5:1-forsvar som vi ikke klarer å løse, samtidig som vi sliter bakover.  De får satse på utsiden av toer og får vel ni straffer og det gjør at det blir vanskelig, siden vi er best når vi får løpe og får ikke mulighet til å gjøre det. 

– Det er kjipt at det blir sånn.  Jeg føler vi har hatt gode treninger i forkant og vi har gode avtaler, men det kommer ikke frem i kampen.  Det føles frustrerende.

– Vi skal ta med oss førsteomgangen, da henger vi med.  Og så må vi jobbe med å være på i andre omgang også.  For det er der vi glipper.  Vi får ikke brukt hele bredden i vårt angrepsspill nettopp fordi vi ikke finner ut av 5:1, for det er egentlig mye rom der. 
Seriekamp REMA 1000-ligaen 14. januar 2021

TERTNES – AKER  34-26  (15-15)

Mestscorende for Tertnes:  Thea Stankiewicz 6, Madeleine Hilby 5, Henrikke Kjølholdt 5, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Karoline Fantoft 3, Katarina Berens 3, Birgitte Karlsen Hagen 3.

Aker:  Tuva Ulsaker Høve 8, Mia Syverud 3, Marthine Svendsberget 3, Janne Eklo 3.

BB:  Katarina Berens (Tertnes) og Tuva Ulsaker Høve (Tertnes).