Foto: Skjermdump Direktesport.no

Tar OSI og Herulf Moss sine første poeng denne helgen?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
16. oktober 2021

Noen har spilt tre kamper og noen har spilt fire og det er tett mellom lagene i 1.divisjon. Kun Sandnes er ubeseiret til nå, mens HK Herulf Moss, Fold og OSI ennå står uten poeng. Fordelt på lørdag og søndag er det fire oppgjør denne helgen.

Kommer du deg ikke i en av hallene, så finner du noen av kampene på Direktesport.no. Alternativt så klikker du inn på handball.no og finner «din» live-kamp der.

16.oktober

OSI – Charlottenlund i Domus Athletica kl 15:30

Ettermiddagens gjester i Domus Athletica startet sesongen med to seierer, etter det har det gått litt tråere og skal de klatre på tabellen så må de vinne i Oslo i dag. For en drøy uke siden ble de ganske så klart slått av Viking på hjemmebane. Oppgjøret begynte bra for Charlottenlund, men utover i kampen ble Viking i sterkeste laget og de vant til slutt med 11 mål.

OSI jakter fremdeles en seier og to poeng. Resultatmessig så har det vært forbedringer fra kamp til kamp. Skal i dag vere dagen? De har ikke spilt kamp siden slutten av september, da var det Stavanger som var på besøk og vant med fem mål.

Fjorårets oppgjør ble av det jevne slaget, og inn i siste spilleminutt ledet Charlottenlund 29-32. Men med en solid innspurt fra OSI ble sluttresultatet 31-32, ingen poeng til hjemmelaget, men dog en spennende avslutning.

17.oktober

Sandnes – HK Herulf Moss i Sandenshallen kl 16:00

Med seier søndag ettermiddag vil Sandnes ta over tabelltoppen fra nabo Viking Håndball (som har en kamp mer spilt). Ingen av motstander lagene har til nå klart å overliste Sandnes laget så langt, de har tre overbevisende seirer mot (i kronologisk rekkefølge) Follo, Vikhammer og Stavanger.

Gjestene fra Moss spilte jevnt med Falk Horten (tapte med ett mål) mens de to andre kampene har vært litt mer variable.

Fjorårets oppgjør mellom de to endte med to måls seier til søndagens bortelag.

Follo HK – Stavanger i Stil Arena kl 16:00

Lagene har like mange poeng, men hjemmelaget har en kamp mindre spilt enn gjestene fra Stavanger. Samt en noe bedre målforskjell. En del av de målene stammer fra storseieren over Vikhammer i forrige runde da de stoppet på småpene 44 mål (og 28 imot).

Stavanger ligger bare to poeng bak «by-naboene» Viking og Sandnes som topper tabellen, og kan med seier fort blande seg inn i toppen av tabellen.

Det var for øvrig hjemmelaget som gikk seirende ut av oppgjøret for litt under ett år siden.

Falk Horten – TIF Viking i Lystlunden Arena kl 16:00

Rent tabellmessig ligger Falk Horten bedre plassert en TIF Viking. Men Bergenserne har en kamp og to poeng mindre.

Hjemmelaget tapte åpningskampen, men har deretter tre seirer på rad. Rett nok tre tette kamper, men seier er seier og poeng er poeng.

TIF Viking vant runde en og tre, men måtte gi tapt for Charlottenlund i runde to. Skal de henge med i kampen om en REMA 1000-liga plass må de vinne søndagens oppgjør i Lystlunden Arena. Da kan de ikke gjøre som i fjor, reise hjem med 3-måls tap for Falk Horten.