Tapt slag i Kolstad Arena! – Norsk Topphåndball

Tapt slag i Kolstad Arena!

Bergen Håndball gikk på nok et tap i Kolstad Arena onsdag kveld. Hjemmelaget trakk det lengste strået i slutt-minuttene og sikret 2 poeng for det fremmøte hjemmepublikumet. Men med vestlandske øyner så var det forbedring å se fra tidligere kamper.

Bakgrunn: Det handler om råskap og «attitude»

Før kampen sa hovedtrener Fredrik Ruud at fokuset la mest på individ-nivå og at han forventet å se råskap og attitude på banen – og svaret på tiltale kom fra guttene.

Våre gutter gikk rett i strupen på de røde i Kolstad Arena og leverte feilfrie åpningsminutter mot Kolstad. Men det snudde fort. For Bergen Håndball ledet 3-0 før hjemmelaget fikk satt første scoring. Deretter skulle trønderne bare kjøre på og drepe spenningen innledningsvis. For veien videre var rød. De påfølgende minuttene satte hjemmelaget 7 mål mens våre gutter satte kun 1(!) bak barnebarnet til Nils Arne Eggen i Kolstad målet.

Men det snur fort i håndball, for plutselig så var det våre gutter i mørkeblått som fikk momentum igjen. 10 minutter inn i kampen sto det 7-6 til hjemmelaget. En kamp som det var bakspillerne som førte an for begge lag.

Kolstad hadde målscorer garantisten (i hvert fall i dette oppgjøret), Simen Ulstad Lyse, som både var høyt og lavt. Vår Sebastian Mossestad var også som de sier på godt nynorsk «on fire» i kveld og tok rikelig med plass på banen.

Disse to skulle bli sentrale i hele kampen for hvert sitt lag, men detaljene for vi komme tilbake til når kampreferatet begynner å nærme seg slutten.

For etter det 10ende minutt så roet tempoet seg i kampen. En kunne tydelig se at kroppene på banen hadde fått kjenne på h2o mangel etter den heseblesende innledningen, for nå ble det scoret færre mål i stil med at antallet tekniske feil økte.

Artig var det å se nysigneringen Jacob Weidemann komme inn og sette en kasse. Og ikke minst det mentale overtaket som vår sisteskanse Tord Vårdal hadde på høyrekanten til Kolstad som bommet og bommet.

Naturligvis var det også gøy (les veldig gøy) å se oksen Andreas «Ankan» Ungesson komme inn i forsvaret. Han leverte i kjent stil ut litt bank, samt at han skapte situasjoner som trønderne ikke syntes var særlig morsomt.

Kampen fortsatte i det litt roligere tempoet og pauseresultatet ble akseptable 14-12 ti hjemmelaget.

Vi trodde at 2. omgang skulle starte på samme måte som første, hvor tempoet var i 137 km/t. Det ble ikke helt sånn, men smilet satt løst når Bergen på nytt gikk i strupen på Kolstad. Herfra og ut begynte en stillingskrig uten like. Mossestad fortsatte å herje i angrep og satte det ene skuddet etter det andre, dessverre gjorde også Simen Ulstad Lyse nettopp dette. Sistnevnte endte på syke 13 kasser på 17 sjanser. Han var rett og slett god.

Krigen fortsatte og det var ofte kun et mål som skillet lagene. på 20-20 hadde Bergen muligheten til å overta ledelsen i kampen, men fra tilskuerperspektiv så guttene litt nervøs ut i sitt etablerte angrep, det var ingen som turte å gå for det. Muligheten endte i at Birk Inselseth avslutter fra 8 meter rett på keeper.

Dessverre så var det Kolstad som mer og mer fikk det i sitt spor herfra. For selv om Bergen Håndball var mer med i sluttminuttene her enn tidligere så klarte vi ikke å bikke det i vårt favør. Fredrik Ruud prøver igjen å svare med et 7-6 angrep, men i matchballen fra 7m som Sondre Skare kommer inn og skaffer så brenner Ebbe Stankiewicz mot Simen Westby Johansen, som igjen står bunnsolid for Kolstad.

Deretter klarer vi ikke å mobilisere ytterligere på de siste 3 minuttene og hjemmelaget kjemper inn 2 poeng. Dessverre blir ikke vår BB Sebastian Mossestad sine 7 kasser på 8 muligheter nok og vi taper til slutt 29-25 mot de alt for langhårede trønderne i Kolstad Arena.

Nå venter en helt ekstremt viktig kamp mot Nøtterøy hjemme til helgen og billettsalget til denne kampen er allerede åpnet. Vi har bruk for å se deg på tribunen for å krige inn seieren. Jeg håper vi ses!