Tap og uavgjort for European Cup-duo – Norsk Topphåndball

Tap og uavgjort for European Cup-duo

Nærbø tapte sin European Cup-kamp i Italia, mens Bækkelaget spilte uavgjort i Luxembourg.

Nærbø startet best mot ASD Accademia P. Conversano 2014 i 3. runde av European Cup, og ledet med de lovende sifrene 9-5 etter halvspilt førsteomgang. Det var omtrent da vertene begynte å spise seg inn i kampen. Til pause sto det 15-15.

Andreomgangen hadde lenge lik utvikling, men med motsatt fortegn. Da var det italienerne som dominerte målprotokollen i starten. På et tidspunkt var ledelsen deres på tre mål. Nærbø kjempet seg imidlertid tilbake, og etter 45 minutter utliknet Andreas Horst Haugseng til 20-20. Derifra og ut fulgte lagene hverandre tett, før italienerne satte inn kampens to siste scoringer. Resultatet i den første kampen lagene imellom ble til slutt 27-25 til laget fra Conversano.

Det andre norske laget som var i European Cup-aksjon i går, Bækkelaget, var i føringen i det meste av sin kamp mot Handball Esch fra Luxembourg. Da kampuret viste 15 minutter ledet Oslo-laget hele 12-5, men det meste var borte til pause – da viste tavla 16-17.

Sjumålsledelsen fikk vi aldri se igjen, men Bækkelaget viste også i andre omgang tegn til at de var et par hakk sterkere enn sine motstandere fra storhertugdømmet. Ti minutter før slutt ledet REMA 1000-liga-klubben 27-23. Men så satte hjemmelaget inn en solid sluttspurt, og med sluttresultatet 30-30 er det hele åpent før returkampen i Oslo neste helg.

Det tredje norske laget i European Cup, Drammen, møter HC Dukla Praha i Drammenshallen søndag kl. 20.00.