Tap mot Györ – Norsk Topphåndball

Tap mot Györ

Å spille i Champions League er det tøffeste man kan gjøre i klubblaget sitt. Og det var en giret Vipers-gjeng, etter triumfen i forrige sesongs utgave av den gjeveste europeiske turneringen, som hadde reist til Ungarn for å møte storlaget Györ.

Og hvilken åpning jentene i rosa fikk. Anført av en elektrisk Ragnhild Valle Dahl tok Vipers tidlig ledelsen i kampen, og det var nok få som hadde spådd på forhånd at det var bortelaget som skulle lede 1-6 etter drøye 7 minutter. Da hadde Valle Dahl allerede levert tre fulltreffere.

Men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen. Stine Bredal Oftedal ville ikke være noe dårligere enn Valle Dahl, og kapteinen for Norges landslag satt inn fire baller før pause. I tillegg til Oftedal slet Vipers med å få has på kantspillerne til Györ. Både Viktoria Lukacs og Nadine Schatzl herjet i perioder.

Györ hentet inn forspranget, og Vipers begynte å trøble litt fremover også. Noen muligheter ble satt utenfor mål, og noen ble plukket av Silje Solberg i vertenes mål. Uvanlig nok mislyktes også Nora Mørk og Bella Gulldén fra 7-metersmerket i denne perioden. Det gav jentene i grønt muligheten til å skaffe seg et lite overtak inn mot pausen.

Det siste som skjedde i den første omgangen, var at Veronica Kristiansen satt inn en straffescoring. Det gav ungarerne ledelsen 17-13, etter at Vipers hadde åpnet kampen forrykende. Etter pausepraten så det ut som om Gjekstad hadde fått vridd kampbildet litt i Vipers’ favør.

Fortsatt var det Valle Dahl som var den offensive drivkraften for Vipers. Romsdalsjenta var den man satt sin lit til, og den unge bakspilleren gjorde alt man kunne be om, og litt til. Valle Dahl ga seg ikke før det sto 11 scoringer bak navnet hennes. Jana Knedlikova var den som fulgte tettest i scoringsprotokollen med sine fire scoringer.

Vipers kom nærmere utover i omgangen, og fra å ha vært fem bak ved pause var det på et tidspunkt kun to mål som skilte de to lagene. Jana Knedlikova kontret inn en scoring, og Stine Bredal Oftedal pådro seg en to-minutter i samme situasjon. Da var det virkelig liv i kampen, og gjestene fra Kristiansand la press på det ungarske storlaget.

Dessverre var det så nærme Vipers kom. De grønnkledde skrudde til skruen et knepp til, og reiste fra på nytt. Og nå var det ingen vei tilbake for Vipers. Ledelsen økte jevnt og trutt, og Györ ga seg ikke før de hadde åpnet opp et forsprang på ni mål.

Mot slutten slapp Vipers litt inn i kampen igjen, og forspranget ble redusert gjennom tre scoringer av Ana Debelic, én av Marketa Jerabkova, og én fra Ragnhild Valle Dahl. Det fastsatte sluttresultatet til 35-29.

Det ble en tøff retur til Champions League for de regjerende mesterne, men med mange nye spillere og systemer var det fortsatt flere lyspunkter å ta med seg. Spesielt Ragnhild Valle Dahls 11 scoringer var oppløftende. Nå venter Byåsen i Aquarama til onsdag, før det er ny Champions League-kamp mot Sävehof neste helg.