Tap i siste kamp i Gjensidige Cup – Norsk Topphåndball
Sebastian Barthold fikk to spillemål og to straffemål i søndagens kamp mot Frankrike. Foto: Annika Byrde/NTB/NHF

Tap i siste kamp i Gjensidige Cup

De norske gutta leverte en solid kamp, men det ble tap 25-31 i siste kamp mot Frankrike.

Det ble nok en hvilekveld for flere av spillerne i førsterekken, men Torbjørn Bergerud returnerte i målet for Norge. Derimot ble det rom for flere av lørdagens debutanter til å vise seg frem en siste gang før uttaket til EM i Slovenia i januar. Bortelaget Frankrike manglet også flere av sine kjente spillere.

Christoffer Rambo satte Norges første mål like før de hadde spilt seks minutter, da hadde allerede Frankrike satt to mål. Like etter utligner Norge til 3-3, men Frankrike kom raskt opp i en ledelse igjen. Etter halvspilt omgang ledet franskmennene med to mål, og det stod 6-8 på stillingstavlen.

De norske gutta kom til flere gode sjanser i andre omgang, men like før pause ledet Frankrike på et punkt 11-16. Norge klarte å hente inn til 13-16, men Frankrike satte en siste ball i det norske målet før pause. Det stor 13-17 da lagene gikk i garderoben, og en firemålsledelse å hente inn stod på agendaen for gutta i andre omgang.

Frankrike økte ledelsen til fem mål tidlig i andre omgang, og det norske laget ble jagende. De norske håndballgutta slapp seg aldri ned, men et godt fransk forsvar og flere stang ut gjorde det vanskelig for håndballgutta å hente inn ledelsen.

Med ti minutter igjen av kampen ledet Frankrike med seks mål, og denne ledelsen beholdt de hele veien til dommeren blåste av kampen. Det endte med 25-31 tap for de norske gutta.

Gjensidige Cup er over for denne gang og håndballguttas neste kampaktivitet for de norske gutta blir EM i Slovakia som begynner 13. januar.