– Tap i første treningskamp – Norsk Topphåndball

– Tap i første treningskamp

FyllingenBergen tapte den første treningskampen for sesongen mot Viking med sifrene 30-28 (15-11).

Det var ingen stor treningskamp og spesielt de første 25 minuttene av første omgang styrte våre naboer totalt og var foran hele 15-6 på det meste. En bra avslutning på omgangen gjorde dog at vi kun var bak med fire mål til halvtid.

Etter hvilen ble det totalt sett en bedre prestasjon av våre gutter. Forsvaret ble lagt om til 5:1 og man fikk tak på litt flere baller bakover. Sakte med sikkert kjempet man seg tilbake i kampen og midtveis i omgangen var Viking kun to mål foran. Mot slutten jevnet det seg ut, men Viking kunne fortjent avgjøre kampen på tampen.

Fredrik Ruud oppsummerer kampen som følger:

– Godt å komme i gang med kamper etter langt opphold. Vi blir overkjørt i starten av oppgjøret og Viking får gjøre litt som de vil. Vi sliter på de to ytterste posisjonene defensivt, der må vi jobbe fremover for å utvikling i den delen av spillet. Vi spilte en omgang i 6:0 og en i 5:1 og jobbet bevisst med et par systemer i begge omgangene fremover. Vi ser konturene av en del positive ting som vi skal utvikle videre. Først og fremst er vi i gang og har masse vi kan ta med oss fra kampen, sier Ruud.

For FyllingenBergen var det spesielt gledelig å se Leander Seime tilbake i full form. Fjorårssesongen ble veldig amputert med skader, men nå ser 21-åringen bedre ut enn på lenge. Han sprudlet den halvtimen han fikk på banen og satte i tillegg inn samtlige straffekast. Han ble vår toppscorer med 8 mål totalt. Ellers ble det debut for Trygve Jensen, Philip Holm og Didrik Linderud. Alle fikk vist at de blir nyttige spillere i en tropp med forholdsvis mange endringer.