Tap i første kamp i Golden League – Norsk Topphåndball

Tap i første kamp i Golden League

Danskene ble for tøffe i åpningskampen i Golden League, og det endte med tap 37-21.

De norske Håndballgutta spiller denne uken Golden League i Danmark, hvor de møter Danmark, Frankrike og Spania.

Første motstander ut var hjemmelaget selv, det danske herrelandslaget. Både det norske og det danske laget hadde flere nye fjes i troppen. Det norske laget manglet noen av sine største stjerner, men Sindre Heldal og Trym Johnsen fikk sin debut på A-landslaget.

Eivind Tangen åpnet kampen med scoring i sin hundrede kamp for Håndballgutta, og sendte Norge foran med ett mål. Etter drøye fem minutter hadde Danmark utlignet og det stod 3-3. Derfra fant  danskene flyten og kom foran med to, men det tok ikke lang tid før de norske gutta reduserte til 5-4.

Hjemmelaget fortsatte å øke ledelsen, og etter 18 minutter stod det 11-7. Håndballgutta fikk ikke helt grep på danskene i forsvar og slet med å finne rommene i angrep. Norge kom bak med seks mål, og da tok Christian Berge timeout.

Rett ut fra timeout satte Norge to kjappe reduseringer i det danske målet og minsket ledelsen til 14-10. Like før pause økte Danmark igjen til en seksmålsledelse, og det stod 18-12 etter halvspilt kamp.

Christian O’Sullivan kjempet mot danskene og holdt farten i spillet oppe, men det danske forsvaret ble for tøft. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB

Etter pausen fortsatte danskene å øke ledelsen. Åtte minutter ut i andreomgang var ledelsen økt fra seks til ti mål, og det stod 23-13.

De norske gutta fikk tidlig i omgangen en scoring, men den andre scoringen kom ikke før 14 minutter ut i omgangen. Samtidig løp de danske gutta kontring på kontring. Den danske målvakten gjorde det tøft for de norske gutta å redusere, og det stod 28-14 etter halvspilt omgang.

Debutant Trym Johnsen fikk sitt første skudd på A-landslaget bak den danske keeperen i andre omgang, og like etter fikk også debutant Simen Heldal sitt første mål på herrelandslaget.

Trym Johnsen debuterte for Håndballgutta i kveldens kamp. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB

Johnsen og Heldal fortsatte å vise seg frem. Begge scoret sitt andre mål på A-landslaget like etter deres første, men det var lite som kunne gjøres med ledelsen Danmark hadde.

Med syv minutter igjen av omgangen stod det 34-19, og rommet på seks mål fra pause hadde økt til femten. Mot slutten av omgangen fikk Emil Kheri Imsgard noen fine redninger og sendte presise langpasninger til kantene på løp, men avstanden til danskene var for stor.

Ledelsen på femten mål økte til seksten rett før fulltid, og det ble tap 37-21 mot danskene i den første kampen i Golden League.

– Vi skulle bruke hele troppen og det fikk vi gjort, men det er alt for mange tekniske feil og skuddbom til at vi klarer å henge med, sier Christian Berge til TV 2 etter kampen

Norge spiller sin neste kamp turneringen mot Frankrike lørdag 19.03 klokken 13.30. Søndag 20.03 møter Håndballgutta Spania klokken 13.30. Begge kampene sendes på TV 2.