Tåka stoppet ikke cupferden – Norsk Topphåndball

Tåka stoppet ikke cupferden

Tjukk tåke over Molde og flyplassen på Årø i morgentimene tirsdag skapte trøbbel forMolde, men laget kom seg til slutt til Oslo og spilte seg trygt videre til fjerde NM-runde med 39-24-seier over Nordstrand.

Laget skulle altså reise fra Årø på formiddagen, men flyet kunne ikke lande – og i stedet måtte spillerne vente til klokka 18 på ettermiddagen før de kom seg avgårde. Kampen skulle egentlig starte klokka 19, men ble utsatt i to timer. Avkast altså bare tre timer etter flyavgang i Molde. Ikke den ideelle inngangen til kampen, naturligvis.

Celina var én av tre spillere med fem scoringer i NM-kampen mot Nordstrand. Dette bildet er fra treningskampen mot Vipers i Volda tidligere i høst. Foto: Jon Forberg

Åtte på rad

Nordstrand var oppe i ledelsen én gang i kampen, på stillinga 5-4 etter ni minutters spill. Men i løpet av de neste ti minuttene scoret moldejentan åtte mål på rad – og selv om hjemmelaget pyntet litt på resultatet inn mot pause var det seks måls avstand (13-19) halvveis i kampen.

Nordstrand yppet seg også i de første ti minuttene av andre omgang og lå under 20-26 på det tidspunktet. Men de tjue siste minuttene «vant» vi med ni mål – og altså med 15 plussmål totalt.

– Begge målvaktene våre leverte gode prestasjoner, Ine i første omgang og Mathilde i andre. Det var litt ruskete start for laget ellers, egentlig i begge omgangene, men siste del av andre omgang var spesielt Celina, Christine og Johanne dyktige på bakspillerplassene, oppsummerte trener Tor Odvar.

Alle utespillerne kom på scoringslista, med Christine, Thale og Celina på toppen av lista med fem mål hver.

Ine og Mathilde imponerte i hver sin omgang mot Nordstrand. Her i samtale under kampen mot Tertnes sist lørdag. Foto: Jon Forberg

Motstander med NM-historie

Det tidligere topplaget Nordstrand, med fem strake NM-finaler fra 1999 til 2003, og med finaleseier i 2001 (21-18 over Tertnes) har åpnet seriespillet i 1. divisjon med tap mot nabo Oppsal og seier mot Levanger.

I andre NM-runde vant Nordstrand 44-16 over Ellingsrud. Vår egen Ingrid Helene Vikås spiller for oslolaget nå, etter én sesong i sørlandsklubben Randesund. Hun scoret fem mål mot gamlelaget, samme antall som hun hadde i den forrige NM-runden.

To bortekamper venter

Håndballjentan spiller eliteseriekamp borte mot Sola førstekommende lørdag, og borte mot Larvik onsdag 5. oktober. Så blir det kamp i Molde Arena igjen onsdag 12. oktober, da Byåsen er motstander.

Nordstrand – Molde Elite 24-39 (13-19). 3. runde NM kvinner. Oppsal Arena.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 5(3), Mona Obaidli 1, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Thale Rushfeldt Deila 5, Johanne Halseth Nypan 3, Vilde Vike Nerås 2, Sherin Obaidli 1, Elise Skinnehaugen 3, Celina Vatne 5, Synne Fossheim 4, Anastasija Marsenic 3.

Toppscorer Nordstrand: Veriane Veliqi 7.

Utvisninger: Nordstrand 2 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.

Dommere: Morten Eigil Harsem/Lars Agerbek Kvæstad.