Szeged ble for sterke i Terningen – Norsk Topphåndball

Szeged ble for sterke i Terningen

Elverum kjempet med alt de hadde, men måtte gi tapt mot Szeged på hjemmebane.  De tapte 24-27 hjemme i Terningen Arena.

Elverum fikk en drømmestart på kampen mot ungarerne denne kvelden. De hvitkledde gikk raskt opp i 3-0, men det tok ikke lang tid før det sto 3-2 etter to raske scoringer fra gjestene. Elverum hadde føringen innledningsvis og forsvarspillet var veldig bra. Bakerst hadde også landslagets Emil Imsgard en god åpning på kampen. Elverum fortsatte å kjøre på og de ledet 7-4 etter 15 minutter. Da hadde Endre Langaas akkurat satt ballen i mål og benken til Szeged måtte ta en timeout for å stramme opp sine stjernespillere.

Elverum ledet også 9-6, men den store strekspilleren Bence Banhidi reduserte like etterpå. Etter dette var ungarerne det beste laget inn mot pause. Etter 27 minutter var stillingen 11-10 til gjestene. Det var Alexander Blonz sin kompanjong på venstrekanten, Sebastian Frimmel som sørget for at laget hans ledet for første gang i kampen. Til pause var stillingen 13-12 til Pick Szeged etter at Elverum hadde muligheten til å at ledelsen, men bommet dessverre siste mulighet 15 sekunder før slutt. Nevnte Banhidi satte omgangens siste mål.

Starten på den 2.omgangen var jevn mellom to lag som fulgte hverandre tett. Elverum og Szeged byttet på å score målene. Stillingen etter 8 minutter var 15-15, men en redning fra Fries og en scoring fra Heldal gjorde at Elverum ledet minuttet senere. Skudd til Heldal snek seg så vidt inn via stangen. Men i håndball går det veldig fort, og like etterpå ledet plutselig Szeged etter at Elverum ikke lykkes helt i 7 mot 6.

Etetr dette hadde gjestene en veldig god periode. Etter 15 minutter ledet Szeged 20-17 etter at Bodo hadde dunket inn et par baller fra distanse. Etter ca 20 minutter så ledet Frimmel og hans lagkamerater 22-18 etter at kantspilleren satte ett straffekast sikkert i mål. Det var kritisk for Elverum i denne perioden av kampen. Håndballheltene fra Elverum er ikke kjent for å gi seg. Elverum scorte to raske mål, og det siste av de to var en skikkelig frekk variant av Fingren. Svensken kom inn fra benken og snappet en ball etter avkast fra gjestene.

Etter 24 minutter så ledet Szeged 24-21 etter at de scorte nok en gang fra distanse. Selv uten stjernespiller Dean Bombac så var det egentlig ikke noe tvil på slutten om hvor seieren skulle havne. Thomas Solstad reduserte til 22-25, men Frimmel sørget nok en gang for at Szeged ledet med fire da han satte sin sjuende scoring. Kampen endte 27-24 etter at Thomas Solstad satte inn en scoring i siste sekund.

Selv om Elverum taper onsdagens kamp, så avsluttet de kvelden som seriemester etter at Kolstad slo Drammen.

Elverum lover å gjøre alt de kan for å ta poeng i siste runde av gruppespillet og håper det skal holde til avansement i til utslagsrunden.