Surt hjemmetap for Flint mot Romerike – Norsk Topphåndball

Surt hjemmetap for Flint mot Romerike

På stillingen 18-16 etter 40 minutter, så det svært lyst ut med tanke på å ta hjem sesongens første hjemmeseier.  Men Romerike kom sterkt etter en time out og vant kampen 27-25.

Førsteoppstillingen som spilte mest i møtet med Fredrikstad sist, fikk fornyet tillit.  Men Romerike virket godt forberedt på backrekka Celius, Lundemo og Asbjørnsen og bortelaget var i føringen 8-3 etter at 14 minutter var spilt.  Så kom først Elise Johnsen og deretter Kristiane Stormoen på banen og sakte, men sikkert kom Flint nærmere i målprotokollen.  Anna Klausen Jacobsen utliknet til 11-11 rett før pause, men Romerike fikk en mulighet til og gikk i garderoben et mål foran på 12-11.

I starten på kampen var Flint anført av Malin Lundemo ivrige og kjørte etter i et voldsomt tempo.  Men fomling og tekniske feil ga i stedet bortelaget muligheten til å score og etter sju minutter ledet Romerike 3-0.  Anna Klausen Jacobsen har fått mye tillit i de siste kampene og stod for Flints to første scoringer i kampen.

Men selv om Romerike hadde føringen gjennom hele omgangen, følte en likevel ikke at det var fare på ferde.  En satt med følelsen av at Flint er minst like gode som gjestene og at dette skulle det være mulig å hente inn.  Den følelsen ble også forsterket av at Zaynab Elmrani viste tidlig at hun hadde dagen og hun vartet opp med en rekke gode redninger.

Elise Johnsen entret banen for første gang denne sesongen da 10 minutter 50 sekunder var spilt og hun stod på venstrebacken omgangen ut.  Hun stod også som venstre toer i forsvar og samarbeidet med Kristiane Stormoen, som stod som venstre treer, satt fra første stund.

I begynnelsen på andre omgang var Johnsen, Stormoen og Lundemo backrekka, men som i starten på første omgang, var det gjestene som var mest på hugget i de første minuttene.  Romerike økte til 15-12, før kampens beste periode for Flint fulgte og etter blant annet to scoringer av Elise Johnsen ledet hvittrøyene 18-16.

Da så alt så lyst ut!

Men i stedet for å beholde initiativet slapp hjemmelaget Romerike til igjen.  Flint ledet også med et mål på stillingen 20-19, etter to scoringer av Anna Klausen Jacobsen på rad.  Men resten av kampen var det dessverre gjestene fra Romerike som var i førersetet og de ledet med fire mål på det meste.  Kampen endte med tomålstap 25-27.

Romerike Topphåndballklubb passerte dermed Flint på tabellen og ligger som nummer 12.  Flint Tønsberg ligger nå nest sist på 13. plass og har bare Follo HK Damer bak seg.

Allerede søndag er neste oppgjør i REMA 1000 Ligaen for Flint, som skal til Oslo og møte Oppsal.

Elise Johnsen var tilbake på banen for første gang siden i januar og oppsummerte kampen mot Romerike slik:

– Det var selvfølgelig veldig gøy å spille kamp igjen.  Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke har savnet å spille kamp.  Men selvfølgelig, det var kjedelig med tap for dette var en kamp vi var veldig sugne på å vinne.

– Vi må treffe mål når vi kommer igjennom, vi bommer litt for mye på sjansene våre, synes jeg.  Men ellers så synes jeg at vi henger greit med i kampen og har alle muligheter til å vinne.

– Etter at vi gikk opp til 18-16 slipper vi de til for enkelt i forsvar, alt i alt spilte vi greit i forsvar, men på slutten så greier vi ikke å holde det oppe og slipper inn noen enkle mål.

– Jeg begynte å trene med laget igjen i forrige uke, så det er klart at jeg kjente det på formen.  Men det gikk egentlig greit.  Kan hende jeg har litt vondt i kroppen i morgen, men det kjennes greit ut nå, i hvert fall.